Ένα άτομο συνελήφθη και δέκα αναζητούνται από την αστυνομία, επειδή επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν Πακιστανούς στην Ιεράπετρα, με αποτέλεσμα τρεις από αυτούς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της πόλης. Ανάμεσα στους 10 που αναζητούνται είναι και ένας εκπαιδευτικός από το Λασίθι, που είναι σύζυγος υποψήφιας της Χρυσής Αυγής.

police234Η αστυνομία στην ανακοίνωσή της για την υπόθεση αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Κρήτης, «για τον εντοπισμό των αγνώστων δραστών που τα ξημερώματα επιτέθηκαν απρόκλητα σε βάρος τριών αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες. Ήδη συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητούνται άλλα δέκα άτομα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει το περιστατικό και αφού αναφέρει ότι «η κοινωνία μας αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει να είναι ενωμένη» και πως «δεν χρειαζόμαστε προβοκάτορες που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας» σημειώνει: «Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα θα απομονωθούν από το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών της πόλης μας.

Καλούμε τις τοπικές αρχές να πάρουν θέση και την αστυνομία να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία των γνωστών αγνώστων που επιδίδονται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες».

Ακόμη, η Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας καταδικάζει την εγκληματική δράση οργανώσεων ναζιστικών ομάδων, όπως αναφέρει και δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να αναπτυχθεί το φασιστικό φαινόμενο στον τόπο μας. Τέλος καλεί τις αρμόδιες αρχές να πράξουν το καθήκον τους και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη όσους συμμετέχουν στις εγκληματικές αυτές ενέργειες.

Πηγή: zougla.gr