Προσπαθούσα να πείσω τους φίλους που χαιρετούσα ότι πηγαίνω στο πάρτι για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Αγάθωνα για την Eurovision. Νόμιζαν ότι τους κάνω πλάκα. «Ο Αγάθωνας – Αγάθωνας; Ο ρεμπέτης;» Ναι ρε παιδιά, ο Αγάθωνας ο ρεμπέτης με τη μουστάκα, που τον έμαθε το πανελλήνιο πριν χρόνια μέσα από τη διαφήμιση για το Λαϊκό Λαχείο, να τραγουδάει «Την είδα απόψε λαϊκάάάάάάά».

kozamostra-agathonas_4-thumb-largeΠοιος μπορεί να σκέφτηκε να στείλει τον Αγάθωνα στη Eurovision; Εκεί όπου προτιμώνται γυναίκες με μίνι ή νεαροί (λιγότερο ή περισσότερο) να χοροπηδάνε; Το σκέφτηκε η δισκογραφική εταιρεία των Koza Mostra, της μπάντας που κατάφερε με το κέφι της να γίνει δημοφιλής μέσα σε μόλις ένα χρόνο. Το κομμάτι με το οποίο μετέχουν στη Eurovision ήταν μια ιδέα του Στάθη Παχίδη, ανθρώπου με παροιμιώδες και σαρκαστικό χιούμορ. Ο Στάθης έγραψε τους στίχους και «έδεσε» τον Αγάθωνα με τους Koza Mostra. Το μπουζούκι και το μουστάκι με τα κιλτ.

Το κομμάτι είναι ένα αναπάντεχο fusion από Βαλκάνια και σκα και πρέπει να το ακούσεις για να καταλάβεις τι λέω. Εκεί που αρχίζει «Μας βρήκε τρικυμία μέσα στην Εγνατία, μποφόρια μας τραβάνε στ’ ανοιχτά» και τα βλέφαρα βαραίνουν, πετιούνται οι Koza Mostra κι αρχίζει το πάρτι.

Το βράδυ της Τετάρτης, λίγες μέρες πριν τη βραδιά επιλογής του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision πραγματοποιήθηκε η πρώτη live παρουσίαση του «Alcohol is free» ενώ ακολούθησε ένα θεότρελο πάρτι. «Τσάμπα γίνεται ο διαγωνισμός, αφού εμείς θα κερδίσουμε» είπε ο Αγάθωνας δίχως ίχνος μετριοπάθειας. Είτε κερδίσουν είτε δεν κερδίσουν, πάντως, ο ντόρος από την απρόσμενη αυτή συνύπαρξη έγινε. Έπρεπε να βλέπατε το κέφι του κοινού και, κυρίως, την ηλικία του: μιλάμε για πιτσιρικάδα.

Όπου πετύχετε τους Koza Mostra, να πάτε να τους δείτε. Το χύμα και το ακομπλεξάριστο στιλ που βγάζουν στις εμφανίσεις τους, το κέφι και η διάθεσή τους μεταδίδονται. Και μην ξεχάσετε να ψηφίσετε το βράδυ της Δευτέρας προκειμένου να επιλεγεί το «Alcohol is free» για τη Eurovision 2013.

Της Χριστίνας Ταχιάου

Πηγή: protagon.gr