Έναν πρωτότυπο τρόπο για να αυξήσουν τις επισκέψεις στο ανάκτορο των Βερσαλλιών σκέφτηκαν οι ιθύνοντες του υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας, μετατρέποντας τα βαγόνια του προαστιακού τρένου που συνδέει το Παρίσι με τις Βερσαλλίες σε δωμάτια του διάσημου «Château de Versailles».

Ήδη από τα τέλη του 2012 πέντε τρένα που εξυπηρετούν τη γραμμή είναι διακοσμημένα με αφίσες οι οποίες απεικονίζουν το βασιλικό ντεκόρ των Βερσαλλιών. Συγκεκριμένα, οι 55.000 επιβάτες που χρησιμοποιούν το τρένο θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν στην αίθουσα των καθρεφτών (Hall of Mirrors), στην έκθεση των μαχών (Gallery of Battles) και στα διαμερίσματα της Μαρίας Αντουανέτας (Marie-Antoniette Εstate) δίνοντας μια βασιλική νότα στη διαδρομή τους.

Οι σκηνές από τις Βερσαλλίες έχουν μεταμορφώσει πλήρως τα βαγόνια του περίφημου αστικού τρένου RER, δημιουργώντας ένα ευχάριστο και βασιλικό κλίμα στους εκατοντάδες επιβάτες του.

Η «μετατροπή» του τρένου σε παλάτι χρηματοδοτείται από το Ανάκτορο των Βερσαλλιών, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι επισκέψεις στο ιστορικό μνημείο και να συνδεθεί η ιστορία του παρελθόντος με το σύγχρονο παρόν. Η βασιλική διακόσμηση των τρένων για διαρκέσει για δύο χρόνια.

paris_train

paris_train_1

paris_train_3

paris_train_4

paris_train_2

Πηγή: perierga.gr