Την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου ξεκινάει ο κύκλος σεμιναρίων «Αστροφωτογράφηση στην πράξη» στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας με εισηγητή τον Δημήτρη Βαλιάνο.

933424Η θεματολογία των σεμιναρίων περιλαμβάνει κεφάλαια για τις στηρίξεις, τους οπτικούς σωλήνες, τα φωτογραφικά μέσα, τα είδη αστροφωτογράφησης, παραμέτρους και συμβουλές.

Εκτός από την θεωρία της αστρονομικής φωτογραφίας, θα παρουσιαστεί και το πρακτικό μέρος, καθώς σε κάθε σεμινάριο θα υπάρχει και ο απαραίτητος εξοπλισμός (φωτογραφικές μηχανές, φακοί, τηλεσκόπια, στηρίξεις) έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν βήμα – βήμα όλες τις διαδικασίες αστροφωτογράφησης.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε αρχάριους αλλά και σε αυτούς που έχουν ξεκινήσει να ασχολούνται με την αστροφωτογράφηση και θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους. Φυσικά μπορούν να τα παρακολουθήσουν και πιο έμπειρα άτομα καθώς σε πολλά θέματα γίνεται αναλυτική και σε βάθος παρουσίαση σημαντικών παραμέτρων της αστροφωτογράφησης.

Τα σεμινάρια θα έχουν διάρκεια 10 εβδομάδων (ή και περισσότερο αν χρειαστεί) και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στις 7.15 το απόγευμα στα γραφεία του Ομίλου.

Στο τέλος των σεμιναρίων θα δοθεί στους συμμετέχοντες CD με τις παρουσιάσεις και βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου από τον Όμιλο.

Το κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια είναι 3 Ευρώ, ενώ για τους κατόχους κάρτας μέλους του Ομίλου είναι δωρεάν.

Πηγή: zougla.gr