Με αντιπροσωπεία των ροδακινοπαραγωγών από το μπλόκο της Κουλούρας πρόκειται να συναντηθεί στην Αθήνα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης και στη συνέχεια οι αγρότες θα έχουν επαφές και με τον αναπληρωτή υπουργό, Μάξιμο Χαρακόπουλο.

agrotes1Οι ροδακινοπαραγωγοί ζητούν άμεσα να πληρωθούν από τις συνολικά 14 βιομηχανίες που πήραν τα προϊόντα τους το καλοκαίρι. Σήμερα, πρόκειται να λάβουν μέρος του ποσού που τους οφείλουν οι τέσσερις βιομηχανίες, ενώ ακόμη κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τις οφειλές των υπολοίπων δέκα. Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση επί τάπητος θα τεθούν θεσμικά ζητήματα, όπως πως θα γίνεται η πληρωμή των ροδακινοπαραγωγών από τις βιομηχανίες και ποιες θα είναι οι τιμές. Πάντως, οι ροδακινοπαραγωγοί παραμένουν στον κόμβο της Κουλούρας επί της Εγνατίας οδού και αφού πρώτα ενημερωθούν για τα αποτέλεσματα των συναντήσεων, θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, ώστε να αποφασίσουν από κοινού την περαιτέρω στάση τους.

Στο μεταξύ, στον κόμβο της Νίκαιας επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, πρόκειται να αποφασιστεί το μεσημέρι εάν θα προχωρήσουν και σήμερα οι αγρότες της χώρας σε κλείσιμο των εθνικών οδών για μία ώρα.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης μπλόκα υπάρχουν στα Πράσινα Φανάρια (περιοχή αεροδρομίου) και στην Χαλκηδόνα. Στις Σέρρες, οι αγρότες απο το μπλόκο που έχει στηθεί στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, μαζί με ιδιοκτήτες ταξί, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.Οι αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών-Καβάλας, αποφάσισαν μαζί με κτηνοτρόφους της περιοχής να κλείσουν το δρόμο για μία ώρα απο τις 2.30 το μεσημέρι και δεν αποκλείεται να ρίξουν και γάλα στο οδόστρωμα. Στο μεταξύ, παραμένει το μπλόκο στο Ροδολίβος, του δήμου Αμφιπόλεως στις Σέρρες.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας -Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στο κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού στη Μαυρολέκη,στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω απο το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης.

Πηγή: zougla.gr