Απάντηση στις κατηγορίες ευρωπαίων αξιωματούχων σε βάρος της Κύπρου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος έδωσε ο Αρχιεπίκοπος Κύπρου Χρυσόστομος σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern. «Αν μην μας κάνουν τους Άγιους οι Ευρωπαίοι», δηλώνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι νόμιμα φέρνουν τα λεφτά τους στην Κύπρο.

Image xrysostomoscyp.jpgΤονίζει μάλιστα πως εάν χρειαστεί θα μεταβεί ο ίδιος στη Μόσχα, προκειμένου να συναντηθεί με το ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για το ενδεχόμενο μετακίνησης ρωσικών κεφαλαίων από την Κύπρο.

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του Stern και απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με το «μαύρο χρήμα» στην Κύπρο, ο Χρυσόστομος απάντησε: «Ας μην κάνουν τους Άγιους τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Δεν μπορώ να γνωρίζω πού μπορεί να βρίσκεται εδώ το μαύρο χρήμα». «Καλύτερα ρωτήστε τον κ. Σόιμπλε» σημείωσε σκωπτικά.

«Οι Ρώσοι φέρνουν εδώ τα λεφτά τους για ασφάλεια, και για τη χαμηλή φορολόγηση. Αυτό είναι νόμιμο, και θα παραμείνει ως έχει» σημειώνει δε.

Σημειώνεται ότι το θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος θα συζητηθεί εκ νέου στην συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα. Η Λευκωσία δηλώνει έτοιμη για οποιαδήποτε έρευνα από επίσημους διεθνείς θεσμούς και στη βάση των διεθνών κανονισμών.

Πηγή: skai.gr