Η πολύ πιθανή αιτία για το… Βατερλό της Δημάρχου Βέροιας, η γέφυρα Αδελφών Κούσιου και το παρασκήνιο των καθυστερήσεων και της γενικής διαχείρισης της δωρεάς, βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Βέροιας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Λαός“.

gefira kousiou veriaΌπως αναφέρουν οι πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Βέροιας μετά από ανώνυμη καταγγελία «πολίτη της Βέροιας», που ζητεί να διερευνηθεί δικαστικά «το θέμα της διαχείρισης της δωρεάς Κούσιου».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κλήθηκαν και κατέθεσαν ο πολιτικός μηχανικός Νίκος Χατζηευστρατίου (ο οποίος ωστόσο θεωρεί πως η κλήση του με αφορμή ανώνυμη καταγγελία και όχι τα πολλά δικά του σχετικά υπομνήματα έχει… μικροπολιτικούς σκοπούς – διαβάστε εδώ σχετικά), ο πρώην δήμαρχος Βέροιας Χρήστος Σκουμπόπουλος και ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών του Δήμου Δημήτρης Δάσκαλος, οι δύο πρώτοι επειδή έχουν εκφράσει δια του Τύπου τις απόψεις και τις κρίσεις τους επί του θέματος και ο τρίτος, ο Δημήτρης Δάσκαλος,τις εξέφρασε με τοποθετήσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για την ίδια υπόθεση αναμένεται να καταθέσουν αρκετά άτομα, μεταξύ των οποίων η πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Βέτα Αρχοντάκη, ο γραμματέας του Δήμου Κώστας Τσιλογιάννης, ο διευθυντής του Δήμου Πέτρος Δαούλας, υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου και άλλοι.

Να σημειωθεί ότι, σε συνεδρίαση του Σώματος στο τέλος του 2012, ο εργολάβος ζήτησε και νέα παράταση για το έργο, μέχρι το Φθινόπωρο του 2013.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο εργολάβος, πολλοί εξέφρασαν πως η γέφυρα των “Αδελφών Κούσιου”, που θα ενώνει την συνοικία του Προμηθέα με την περιοχή του Κτηνιατρείου, θα αποτελέσει (αν φυσικά δεν ολοκληρωθεί) το “βατερλό” της Δημάρχου Βέροιας, άσχετα αν οι ευθύνες ήταν δικές της ή όχι. Και όπως φαίνεται, ενάμιση χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014, οι… προβλέψεις των “κακών γλωσσών” δεν θα πέσουν έξω.

Ας ελπίσουμε το αντίθετο! Όχι για να μην καταστραφεί πολιτικά η Δήμαρχος, αλλά για να μην γίνουμε μάρτυρες της κακής επένδυσης (για να μην πούμε διασπάθισης) έτοιμων χρημάτων δωρεάς, σε ένα έργο που – ούτως ή άλλως – είναι αμφίβολο αν ήταν χρησιμότερο άλλων έργων που θα μπορούσαν να γίνουν στη Βέροια με 2,5 εκατ. ευρώ!

2,5 εκατ. ευρώ, των οποίων η αξία κάθε χρόνο είναι λιγότερη και όπως το πάμε, θα είναι πολύ λίγα για την ολοκλήρωση του έργου (με δεδομένο τις αυξήσεις των τιμών κλπ). Το 2010, ίσως έφταναν 2,5 εκατ. ευρώ, το 2020 θα είναι… ψίχουλα. ΑΝ φυσικά δεν την… κάνει ο εργολάβος και αφήσει το έργο ημιτελές…

Το θέμα έχει πολλές… ρωγμές και η… γέφυρα “μπάζει” από παντού. Θα έχει κάποιος ιθύνων (πολιτικός και μη) το σθένος να παραδεχτεί πως 2,5 εκατ. ευρώ κινδυνεύουν να πάνε στον… κουβά, λόγω των δικών του λάθος χειρισμών ή μήπως κανείς δεν έχει ευθύνες;
Ή θα περιμένουμε πότε κάποιος ανώνυμος (των επωνύμων οι αναφορές που δημοσιεύουμε στον Τύπο, μάλλον, δεν μετράνε) θα στείλει καμιά επιστολή για να δούνε το θέμα στην Εισαγγελία;

Του Νίκου Βουδούρη