Εκτεταμένο ρεπορτάζ για τις δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Θεοδωρίδη στο Facebook ότι τα Ίμια είναι τουρκικά φιλοξενούν τα τουρκικά ΜΜΕ, προεξάρχουσας της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet (έχει σχετικό θέμα και στο αγγλόφωνο portal της).

Image hurrieyttheo.jpgΟ τίτλος του ρεπορτάζ της Hurriyet είναι χαρακτηριστικός: «Είπε ότι τα Ιμια είναι τουρκικά και αναστάτωσε την Αθήνα», μάλιστα στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι τέτοια σχόλια δεν θα τα έκανε ούτε ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανάρτηση ο Θεοδωρίδης αναφέρει:

«Με αφορμή την επέτειο των “Ιμίων” (κατ εμέ “Καρντάκ”, διότι η παραχώρηση Δωδεκανήσων από Ιταλία προς Ελλάδα περιελάμβανε ΜΟΝΟ τις ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΕΣ προς αυτά βραχονησίδες, ενώ οι συγκεκριμένες είναι ΣΑΦΩΣ πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Κάλυμνο), αξίζει να τονιστεί ότι η πιο ευφυής επινόηση του ελληνικού καπιταλισμού για την απόσπαση της συναίνεσης των καταπιεζόμενων μαζών είναι η επίσημη κρατική προπαγάνδα περί δήθεν ύπαρξης “εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων”, σύμφωνα με την οποία αθροίζονται ως τάχα ευρισκόμενοι οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι της…».

»Για να μην ξανασυμβεί μια κρίση όπως τότε με τα Ίμια/Καρντάκ, μια ριζοσπαστική αντιεθνικιστική κομμουνιστική Αριστερά θα απαιτούσε να σταματήσουν εδώ και τώρα οι αναχαιτίσεις αεροπλάνων που κοστίζουν ζωές και χρήμα, να απεμποληθεί η παράλογη αξίωση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια και να ξεκινήσουν απευθείας διαπραγματεύσεις για όλα τα ζητήματα ώστε να λυθούν οι διαφορές με συμβιβασμούς και αμοιβαίες υποχωρήσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ
έσπευσε να αποπέμψει τον κ. Θεοδωρίδη από την Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της Βουλής, παρότι δεν τον διέγραψε από το κόμμα.

Πηγή: skai.gr