Για κινητοποίηση 747 εκατομμυρίων € σε δράσεις οι οποίες θα εστιάσουν στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα των νέων στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο επίτροπος απασχόλησης Laszlo Andor απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Παπανικολάου.

a_0_1Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Eurostat για την ανεργία στους «27», η ανεργία των νέων στην Ελλάδα άγγιξε εκ νέου επίπεδα ρεκόρ, φθάνοντας στο 57,6%, ενώ η Κομισιόν εκτιμά ότι περίπου 180.000 νέοι Έλληνες θα επωφεληθούν άμεσα από την κινητοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων.

Το ποσό θα διατεθεί σε δράσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την προώθηση της επιχειρηματικότητας των νέων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ανάλογα με τα προσόντα, προγράμματα μαθητείας σε συνδυασμό με την κατάρτιση στο χώρο εργασίας, ή την έγκριση προγραμμάτων για τη μετάβαση των νέων από το σχολείο στην εργασία.

«Η ανεργία και ο αποκλεισμός των νέων από την κατάρτιση κοστίζει ετησίως στην Ελλάδα 6 δις ευρώ σύμφωνα με την Επιτροπή, καθιστώντας το πρόβλημα αυτό στενά συνδεδεμένο με την μάχη για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Παπανικολάου.
[box type=”tick Απόψεις
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Παπανικολάου σχολιάζοντας την απάντηση του Ούγγρου επιτρόπου είπε: «Η αδυναμία άλλωστε της πλέον παραγωγικής ομάδας του πληθυσμού να βρει μια θέση εργασίας -πέρα από τις οικονομικές – έχει και τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις, οι οποίες και πρέπει άμεσα και ως απόλυτη προτεραιότητα να αντιμετωπιστούν. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης έρχονται ως συνέχεια των ποσών που αναφέρει η Επιτροπή, και αναμένουμε την συνέχιση των πρωτοβουλιών και τον άμεσο θετικό αντίκτυπο των αποτελεσμάτων τους για να αναστραφεί και να αντιμετωπιστεί το μείζον αυτό κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα».[/box]

Πηγή: euractiv.gr