Από την προσωρινή διοίκηση της “Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα και Αλληλεγγύης”, μιας νέας κίνησης πολιτών, με την υποστήριξη του ΠΑ.ΜΕ., εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση – πρόσκληση προς τους πολίτες της Βέροιας:

mazi xeriΑγαπητέ γείτονα, γειτόνισσα

Πήραμε την πρωτοβουλία να συγκροτήσουμε Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα αλλά και Αλληλεγγύης στη περιοχή μας, θέλοντας να αντισταθούμε σε όσα έχουν κάνει τη ζωή μας αφόρητη τα τελευταία χρόνια και κουρέλιασαν τα όνειρα μας, μαζί και το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε τους υπάρχοντες φορείς και συλλόγους, αντίθετα θέλουμε να τους στηρίξουμε και να στηριχτούμε από αυτούς. Θέλουμε να δράσουμε ενωμένα, ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις, και να αντιδράσουμε αποφασιστικά, αγωνιστικά για όσα καθημερινά συμβαίνουν στην οικογένεια μας, την περιοχή μας, την πόλη μας, την πατρίδα μας. Θέλουμε να συμμετέχουν στις δράσεις μας εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, γυναίκες, αγρότες. Δράσεις που θα έχουν στόχο την αντιμετώπιση της βάρβαρης πραγματικότητας που βιώνουμε καθημερινά.

-Θέλουμε να παρέμβουμε στα μεγάλα ζητήματα της φτώχειας, της ανεργίας, της φορολογίας, της υποβάθμισης της Παιδείας και Υγείας, της ποιότητας ζωής της περιοχής μας.

-Θέλουμε να παλέψουμε για τα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν την ποιότητα ζωής μας στη συνοικίας μας.

-Θέλουμε να παλέψουμε ενάντια στα κάθε λογής χαράτσια, στις αυξήσεις στο ρεύμα, το πετρέλαιο, στα είδη πρώτης ανάγκης.

– Με αλληλεγγύη και αγώνα και συνθήματα “όλοι για έναν και ένας για όλους”, “κανένας μόνος του” να υπερασπίσουμε καθέναν που έχει ανάγκη. Θέλουμε να εκφράσουμε πρακτικά την αλληλεγγύη μας στους ανέργους, τους μη έχοντες, με στόχους όπως , εξασφάλιση φαρμάκων και τροφίμων, να εμποδίσουμε το κόψιμο των παροχών νερού, ρεύματος , να εμποδίσουμε πλειστηριασμούς κ.α

-Θέλουμε η οργή και η αγανάκτηση που νοιώθουμε να μετατραπεί σε αγωνιστική δράση.

Σας προσκαλούμε σε συζήτηση για όλα αυτά την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, στις 7 μ.μ., στην ταβέρνα «Γωνιά» (του Κώστα Κωφίδη) στον Προμηθέα Βέροιας.

Η Προσωρινή Επιτροπή Πρωτοβουλίας