Μέχρι αύριο Τρίτη δίνει ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης προθεσμία στους ναυτεργάτες για να τερματίσουν την απεργία τους. Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

9C687CC8752A57A5F58FDB492ACEE61BΟ κ. Μουσουλούρης διαβεβαίωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι οφειλές των ακτοπλόων προς τους εργαζόμενους θα εξοφληθούν σε δύο δόσεις, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας θα παραμείνει αυτοτελές.

«Περιμένω αύριο την απόφαση της ΠΝΟ για τη λήξη της απεργίας», επεσήμανε, ενώ ερωτηθείς για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που η ΠΝΟ δεν λήξει την απεργία, ο υπουργός ανέφερε ότι «η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς δήλωσε πως η Ομοσπονδία περιμένει από το υπουργείο να καταθέσει εγγράφως τις θέσεις του.

Γνωστοποίησε παράλληλα ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ θα συνέλθει αύριο Τρίτη προκειμένου να καθορίσει τη στάση της.

Σημειώνεται ότι η ΠΝΟ συνεχίζει σήμερα, Δευτέρα, για πέμπτη ημέρα τις κινητοποιήσεις της, ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας που, όπως καταγγέλλει, «ξεκληρίζει τον κλάδο των ναυτεργατών».

Πηγή: skai.gr