Η ΑΕΚ (αν και έπαιξε με τη φωτιά) ήταν η μεγάλη νικήτρια στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ (1-0) με τον Πανιώνιο, φτάνοντας τις τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία ματς με το φάουλ του Γκερέιρο (12′). Πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο η «Ένωση» που έδωσε το δικαίωμα στον κακό Πανιώνιο να φτάσει κοντά στην ισοφάριση με το δοκάρι το Καμπάνταη (71′). Έχασε πέναλτι ο Κατίδης.

f71d416a-c277-4f59-a5e6-25573039b513_3Απλά καλύτερη! Η ΑΕΚ έδειξε ότι το ήθελε πάρα πολύ με το που ξεκίνησε το ματς, κάτι που απεικονίστηκε και στο χορτάρι του ΟΑΚΑ. Με τον Γκερέιρο να μοιράζει ωραία τη μπάλα και τον Πετρόπουλο μαζί με τον Φέτση να δημιουργούν συνέχεια ρήγματα στην «κυανέρυθρη» άμυνα, η «Ένωση» έψαχνε τη μεγάλη φάση, που ήρθε τελικά στο 12′.

Ο Πετρόπουλος με πολύ ωραία κίνηση κέρδισε φάουλ στο ημικύκλιο και ο Ρότζερ Γκερέιρο την έστειλε… συστημένη στη δεξιά γωνία του Περιστερίδη.

Μέχρι το 25ο λεπτό οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν ότι ήθελαν, φτάνοντας κοντά στο 2-0 στο 21′, όταν ο Γουνδουλάκης απομάκρυνε τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή σε κεφαλιά του Πετρόπουλου.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με την ΑΕΚ να έχει πάντα την πρωτοβουλία και τον Πανιώνιο να φτάνει με δυσκολία στην περιοχή του Κωνσταντόπουλου. Το μοναδικό καλό νέο για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ήταν ο τραυματισμός του Γκερέιρο στο τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ίδια περίπου εικόνα. Ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να περάσει τη σέντρα με την ΑΕΚ παρόλα αυτά να απειλεί μόνο με μακρινά σουτ.

Η κεφαλιά του Καμπάνταη στο δοκάρι στο 71ο λεπτό, άλλαξε την εικόνα του ματς και ανάγκασε την ΑΕΚ να οπισθοχωρήσει. Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, αλλά δεν απείλησαν ιδιαίτερα πέρα από ένα σουτ Μενδρινού (άουτ) και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γουνδουλάκη που είχε την ίδια κατάληξη.

Ο Κατίδης που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του τραυματία Γκερέιρο, έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν πλάσαρε άστοχα τον Περιστερίδη στο 79′, ενώ το αποκορύφωμα ήρθε στο 83′. Ο Σταματής κέρδισε πέναλτι από τον Περιστερίδη, με τον Κατίδη να αναλαμβάνει την εκτέλεση αλλά τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου να αποκρούει ενώ στη συνέχεια απομάκρυνε και την προβολή του Μητρόπουλου που πήρε το «ριμπάουντ»,

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του ματς, με την ΑΕΚ να φτάνει στη μεγάλη νίκη και να ανεβαίνει στους 22 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τον Πανιώνιο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κορδέρο, Γκερέιρο (46′ Κατίδης), Φούντας (67′ Σταματής), Φέτσης, Πετρόπουλος (78′ Φουρτάδο), Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Μητρόπουλος, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς

Πανιώνιος (Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Αυλωνίτης, Καμπάνταης, Μενδρινός (86′ Σμυρλής), Γουνδουλάκης, Σάμαρης, Ντούνης, Κούρντι, Τόσκας, Κοντοχρήστος, Παναγιωτούδης

Πηγή: novasports.gr