Δύο καταζητούμενοι ως μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» φέρονται να είναι ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία που έγινε από δέκα συνολικά άτομα το πρωί της Παρασκευής στον Βελβεντό Κοζάνης.

ate velventοsΣύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος, και οι δύο είχαν θεωρηθεί ύποπτοι για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο το περασμένο καλοκαίρι. Οι άλλοι δύο είναι σπουδαστές στην Κοζάνη και ανήκουν στον αντεξουσιαστικό χώρο.

Παράλληλα η Αστυνομία ερευνά αν ανάμεσα στους καταζητούμενους ληστές στον Βελβεντό είναι και άτομα που συμμετείχαν στην εμπρηστική επίθεση στο Μall πριν από δύο εβδομάδες ή σε άλλες ανάλογες επιθέσεις στην Αττική.

Ακόμη εξετάζεται αν κάποιοι από αυτούς είχαν εμπλακεί και στη μεταφορά όπλων που είχαν εντοπισθεί τον Νοέμβριο του 2011 στην Πολυτεχνειούπολη.

Μάλιστα οι αστυνομικοί ερευνούν αν οι δράστες της διπλής ληστείας είναι οι ίδιοι με αυτούς (επρόκειτο για τρεις άντρες και μία γυναίκα) που είχαν αρπάξει 110.000 ευρώ από την Αγροτική Τράπεζα στον Φιλώτα Φλωρίνης στις 29 Νοεμβρίου του 2012 .

Αστυνομικές πηγές υπενθυμίζουν ακόμη ότι το Φεβρουάριο του 2009 είχε σημειωθεί εμπρηστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης, όπως και άλλες 14 ακόμη παρόμοιες ενέργειες στην ευρύτερη περιοχή.

Οι συλληφθέντες αρνούνται να πουν οτιδήποτε στους αστυνομικούς, ενώ αναμένονται οι εξελίξεις από την παραπομπή στον εισαγγελέα Κοζάνης. Επίσης, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των άλλων ληστών, ενώ σε αυτές έχει εμπλακεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Τέλος, αναμένονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. τα όπλα για βαλλιστική εξέταση.

Με πληροφορίες από in.gr
Φωτο ΑΠΕ