Το Μουσικό Σχολείο Βέροιαςσυμμετείχε στην Πανελλαδική διαμαρτυρία της Τετάρτης 30/1/2013 στη Θεσσαλονίκη. H διαμαρτυρία εξελισσόταν ταυτόχρονα στη Θεσ/νίκη, τη Λάρισα, την Αθήνα, το Ηράκλειο και διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

mousiko verias diamartiriaΌπως αναφέρει σε επιστολή του ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων στου Μουσικού Σχολείου Βέροιας, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Αριστοτέλους όπου συμμετείχαν γονείς, καθηγητές και μαθητές από Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Σιάτιστα, Ιωάννινα, Κατερίνη, Βόλο και Τρίκαλα.

Εκεί έγιναν και οι πρώτες δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τους λόγους που μας ανάγκασαν να κατέβουμε σε διαμαρτυρία και ακολούθησε μεγάλη πορεία στους δρόμους της πόλης καταλήγοντας στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Αντιπροσωπεία τεσσάρων εκπροσώπων των Μουσικών Σχολείων επέδωσε ψήφισμα στους υπεύθυνους με τα αιτήματά μας που είνα:

1. Άμεση κάλυψη κενών με μόνιμους καθηγητές.
2. Θέσπιση διαδικασίας πιστοποίησης ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
3. Δωρεάν μεταφορά με αποκλειστικά δημόσιο και κρατικό φορέα.
4. Δωρεάν σίτιση για όλους τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων.
5. Έλλειψη χώρου στέγασης.

Η συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας ήταν εντυπωσιακή, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διοργανωτών.

Τα παιδιά έφτιαξαν το κεντρικό πανό του σχολείου και άλλα μικρότερα, με πρωτότυπα συνθήματα που έδωσαν παλμό κατά τη διάρκεια της πορείας. Επίσης, μπροστά στο Υπουργείο έγινε ένα μικρό μουσικό δρώμενο από πολλά παιδιά με τύμπανα, σαξόφωνα και κιθάρες.

Ο Σύλλογός Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, ευχαριστεί θερμά την ΕΛΜΕ Ημαθίας για την υλικοτεχνική στήριξη που μας παρείχε, τον Διευθυντή του Σχολείου, τους Γονείς και τους Καθηγητές που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία και φυσικά τα παιδιά μας που ήταν άψογα σε όλη τη διάρκειά της.