Άγρια καταδίωξη οχήματος σημειώθηκε μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Βέροιας, την Παρασκευή 1/2/2013 (μέχρι τις 12.30 μ.μ.), από αστυνομικούς της Κοζάνης και της Βέροιας.

katadioksi veria inveriaΟι αστυνομικοί καταδίωξαν, και τελικά συνέλαβαν, τρία άτομα, τα οποία, με άλλους τρεις συνεργούς τους που συνελήφθησαν νωρίτερα στην Κοζάνη, λήστεψαν της Αγροτική Τράπεζα και το ταχυδρομικό κατάστημα του Βελβεντού Κοζάνης, στις 1ο π.μ. περίπου, ενώ έφεραν βαρύ οπλισμό (καλάσνικοφ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του kathemera.gr).

Το μικρό βανάκι μπλε χρώματος, με αθηναϊκές πινακίδες, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες, αφού καταδιώχθηκε από την Κοζάνη και σε κεντρικούς δρόμους της Βέροιας, ακινητοποιήθηκε τελικά στο στενό της οδού Τρύφωνος (απέναντι από την Μητρόπολη, μπροστά από το σύνδεσμο φιλάθλων της Βέροιας), μπαίνοντας στον μονόδρομο από την οδό Μητροπόλεως.

katadioksi veria 2Οι αστυνομικοί που τους ακινητοποίησαν, με προτεταμένο τα όπλα, συνέλαβαν χωρίς αντίσταση τον ένα εξ αυτών, ενώ οι υπόλοιποι ακινητοποιήθηκαν δια της βίας. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιήθηκαν τα όπλα, γεγονός που θα ήταν άκρως επικίνδυνο, καθώς δεκάδες ανθρώπων – πεζοί και από τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών – βρίσκονταν στο σημείο.

Οι πληροφορίες, αν και ακόμη δεν είναι διασταυρωμένες, κάνουν λόγο για ύπαρξη πολεμικών όπλων στο βανάκι, καθώς και της λείας της ένοπλης ληστείας της Κοζάνης.

Οι τρεις συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στο Τμήμα Ασφαλείας της Α.Δ. Ημαθίας.