Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης στην οδό Ταντάλου, δεκάδες άτομα, μέλη του «Συντονιστικού Ωραιοκάστρου Ενάντια Στα Χαράτσια», λέγοντας πως «ούτε μπορούμε, ούτε και θέλουμε να πληρώνουμε τους άδικους και αβάσταχτους φόρους για να σωθούν οι Τράπεζες και οι ξένοι και ντόπιοι επιχειρηματικοί όμιλοι».

Image doy0608.jpgΟι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά της «φορολεηλασίας» που υφίσταται ο κόσμος, ενώ κάλεσαν και τους υπόλοιπους πολίτες να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν ενάντια σε κάθε μορφής άδικο χαράτσι. Μάλιστα, όπως υποστήριξαν, μόνο από την περιοχή τους έχουν δηλώσει περισσότερα από 1.000 άτομα ότι δεν πλήρωσαν το χαράτσι για το σπίτι τους, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί.

Στο τέλος της κινητοποίησης, οι συγκεντρωμένοι ανέβηκαν στα γραφεία της εφορίας και εξέφρασαν τα παράπονα τους προς τον διευθυντή της υπηρεσίας, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Όλα αυτά υπό την διακριτική παρουσία αστυνομικών, με τους οποίους οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού είχαν συνεννόηση, πριν ανέβουν στα γραφεία της εφορίας.

http://www.youtube.com/watch?v=url=”http://youtu.be/NeB_mnKi9xY

(Δηλώσεις του Σωτήρη Τσόκα, μέλους του συντονιστικού)

http://www.youtube.com/watch?v=url=”http://youtu.be/FfR4OQQTgvQ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Πηγή: zougla.gr/thesstoday