O Φεβρουάριος είναι μια αφορμή να θυμηθούμε και να γνωρίσουμε ιστορίες αγάπης, έρωτα και αφοσίωσης, να μιλήσουμε και να δημιουργήσουμε με έμπνευση το βασιλιά των συναισθημάτων. Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης σας προτείνει τις αγαπημένες του ιστορίες αγάπης… Προτείνετε κι εσείς τις δικές σας… Με την Μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου.

dim_vivlio verΤο πρόγραμμα του Φεβρουαρίου οπως ανακοινώθηκε από τη Βιβλιοθήκη έχει ως εξής:

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, 5.00-6.30 το απόγευμα
«Μια κορνίζα για κάποιον που αγαπώ». Απλές κορνίζες φτιαγμένες με αγάπη για να πλαισιώσουν πρόσωπα αγαπημένα. Οι συμμετέχοντες καλό είναι να έχουν μαζί τους: μια παλιά κορνίζα ή πλαίσιο (μέγιστο μέγεθος Α4), κλωστές και βελόνα για κέντημα, μακρόστενα κουρελάκια από διάφορα υφάσματα. Για ενήλικες και εφήβους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου,  4.30 – 5.30 το απόγευμα
«Ο ερωτευμένος βάτραχος» του Μαξ Βέλθουις. Ανάγνωση ιστορίας για παιδιά 3-5 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, 6.00 – 7.00 το απόγευμα
«Η αγάπη, ο έρωτας και η φιλία» του Οσκαρ Μπρενιφιέ. Διαδραστική ανάγνωση του βιβλίου για παιδιά 7-10 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, 5.30 – 7.30 το απόγευμα
Μοιράζομαι τα χόμπι μου: «καλτσάκια-τερλικάκια γι΄ αγαπημένα ποδαράκια!» με την κ. Τσολάκου Κατίνα. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους: βελόνες πλεξίματος Νο 3 ½,  2 κούκλες μαλλιού μέτριου πάχους σε 2 διαφορετικά χρώματα και μια χοντρή βελόνα για ράψιμο. Για ενήλικες. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, 4.30 – 5.30 το απόγευμα
«Ο ερωτευμένος» της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ. Ανάγνωση ιστορίας για παιδιά 4-6 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, 5.00 – 8.00 το απόγευμα
«Έρωτας στην εφηβεία». Ανοιχτή συζήτηση για το κοινό και βιωματικές ομάδες…. Με τον Ψυχοπαιδαγωγό και Κλινικό Ψυχολόγο Κώστα Μπακιρζτή και την Κατερίνα Κωνσταντίνου, Εξελικτική-Σχολική Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια NDI “γίγνεσθαι” Κέντρου Στήριξης Οικογένειας & Παιδιού. Για εφήβους και γονείς. Για τις βιωματικές ομάδες απαιτείται Προεγγραφή. Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, 10.30 – 11.30 το πρωί
«Το τριανταφυλλάκι της αγάπης». Χειροποίητα τριαντάφυλλα φτιαγμένα με μπόλικη αγάπη για να τα χαρίσουμε σε αγαπημένα πρόσωπα. Για παιδιά 6-10 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου,  6.00 – 7.00 το απόγευμα
«Κόκκινο μπλε» της Daniela Bunge. Ανάγνωση του βιβλίου –που θίγει το θέμα του διαζυγίου- και συζήτηση με τον ψυχολόγο Αντώνη Τσιτλακίδη. Για παιδιά από 8-11 ετών (προαιρετική η παρουσία γονιών). Ελεύθερη Συμμετοχή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου,  4.30 – 5.30 το απόγευμα
«Ο παράξενος έρωτας του ήλιου και του φεγγαριού» του Νίκου Μαριόλη. Ανάγνωση ιστορίας για παιδιά 3 -5 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου,  6.00 – 7.00 το απόγευμα
«Η μικρή γοργόνα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.  Μια κλασική συγκινητική ιστορία αγάπης και αφοσίωσης για παιδιά 6-9 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου,   11.00 – 12.30 το πρωί
«Λέσχη 13-17: Love is… – αγάπη είναι…». Εκφράζουμε δημιουργικά, καλλιτεχνικά και συζητάμε τι σημαίνει για μας αγάπη… Για εφήβους 13 έως 17 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, 6.00-8.00 το απόγευμα
«Μοιράζομαι τα χόμπυ μου» – “Με μια παλιά Ραπτομηχανή του χεριού και με την τεχνική του απλικέ” η κ. Ερμιόνη Καλλαρά δείχνει διακοσμητικές εφαρμογές στο ύφασμα. Οι συμμετέχοντες ας έχουν μαζί τους έγχρωμα ή μονόχρωμα υφάσματα για να διακοσμηθούν σουπλά, πετσέτες, θήκες μαξιλαριών, αμπαζούρ κλπ. Χρήσιμο είναι να έχουν ακόμη ψαλίδι ραπτικής ,ψαλίδι οδοντωτό, βελόνα με μεγάλο μάτι, έγχρωμες κουβαρίστρες, κουμπάκια και κορδέλες. Για ενήλικες. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου,  4.30 – 5.30 το απόγευμα
«Ο Τριστάνος είναι ερωτευμένος» της Ιρέν Σβάρτς. Ανάγνωση ιστορίας για παιδιά 4-6 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Παράλληλα συνεχίζουμε να δεχόμαστε τις προτάσεις σας για :

•    Τον κύκλο εργαστηρίων «Μοιράζομαι τα χόμπι μου κι ό,τι αγαπώ»
Έχετε κάποιο χόμπι ή μια αγαπημένη απασχόληση που αγαπάτε και πιστεύετε πως μπορείτε να  μοιραστείτε με άλλους; Εμείς σας δίνουμε το χώρο και τα υλικά και σας καλούμε να οργανώσουμε παρέα μια δημιουργική συνάντηση. Η πρότασή σας μπορεί να απευθύνεται σε μεγάλους ή μικρούς και να έχει σχέση με κάτι καλλιτεχνικό, πρακτικό, γενικότερα δημιουργικό.
•    Τον κύκλο συναντήσεων «Λέσχη 13-17!».
Συναντήσεις που απευθύνονται σε εφήβους και στα ενδιαφέροντά τους και  μπορούν να εκτείνονται από την τέχνη και την τεχνολογία μέχρι την μόδα, την έκφραση και την κίνηση και ό,τι άλλο εσείς οι έφηβοι έχετε να μας προτείνετε.
•    Τέλος απευθυνόμαστε στους δημιουργικούς χώρους και ανθρώπους της πόλης, τους
οποίους καλούμε να οργανώσουμε στο χώρο τους μια ξενάγηση γύρω από τη δουλειά τους. Αν λοιπόν πιστεύετε πως η δουλειά σας έχει κάποιο ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό, αν είναι μια τέχνη που τείνει να εκλείψει ή αντίθετα κάτι πολύ νέο και πρωτοπόρο, αν τη θεωρείτε δημιουργική ή χρήσιμη αλλά παραμελημένη ελάτε να την αναδείξουμε! Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες οπότε και θα ανακοινωθεί.

 

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494

Το πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων υλοποιείται με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org)