Με στόχο την αναστροφή του κλίματος και την προσέλκυση επενδύσεων, ταξιδεύει την Τρίτη στο Κατάρ για διήμερη επίσκεψη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς


Image samaras.jpgΣτο επίκεντρο των συζητήσεων με την ηγεσία του εμιράτου, αναμένεται να βρεθούν τα υπό αποκρατικοποίηση ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύει ομάδα επιχειρηματιών που θα επιχειρήσει να κλείσει συμφωνίες στους τομείς των εμπορευματικών μεταφορών και της ενέργειας.

Συγκεκριμένα:

Αύριο Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχη Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani, όπου θα ακολουθήσει υπογραφή διακρατικής πολιτιστικής συμφωνίας.

Την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, θα συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου του Κατάρ Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani. Αμέσως μετά, θα έχει συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Hamad bin Khalifa Al Thani. Θα ακολουθήσει υπογραφή συμφωνίας σύστασης επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας – Κατάρ.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Μίχαλος, ο βουλευτής Επικρατείας κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Γιάννης Εμίρης.

Πηγή: skai.gr