Η ταινία «Argo» του Μπεν Αφλεκ κέρδισε τη μεγαλύτερη διάκριση στα βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών (SAG), ενώ ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις και η Τζένιφερ Λόρενς τιμήθηκαν για τις ερμηνείες τους στις αντίστοιχες κατηγορίες.

awasr83223Το «Argo» κέρδισε το βραβείο συνολικής ερμηνείας που ήταν το δεύτερο βραβείο του μέσα στο σαββατοκύριακο, μετά την διάκρισή του στα βραβεία της Αμερικανικής Ένωσης Παραγωγών (PGA).

Η τελετή των SAG είναι ανάμεσα σε αυτές με την μεγαλύτερη τηλεθέαση, αφού οι ηθοποιοί είναι η πολυπληθέστερη ομάδα, ανάμεσα σε αυτές που ψηφίζουν για τα Όσκαρ. Τα βραβεία SAG ψηφίζονται από 100.000 ηθοποιούς στις ΗΠΑ.

Ο βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λιούς τιμήθηκε με το βραβείο ερμηνείας στην ταινία «Λίνκολν», διάκριση που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στο Όσκαρ.

«Τον Αβραάμ Λίνκολν δολοφόνησε ένας ηθοποιός και ταιριάζει να προσπαθεί επίσης ένας ηθοποιός να τον ξαναζωντανέψει» είπε χαρακτηριστικά ο Ντέι Λιούις παραλαμβάνοντας το βραβείο του.

Στην κατηγορία της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, η 22χρονη Λόρενς, πρωταγωνίστρια στο «Οδηγός Αισιοδοξίας», «έκλεψε» το βραβείο από την Τζέσικα Τσαστέιν στο «Zero Dark Thirty».

Ο Τόμι Λι Τζόουνς κέρδισε το βραβείο Β’Ανδρικής Ερμηνείας στο ρόλο του Ταντέους Στίβενς στο «Λίνκολν» και η Ανν Χάθαγουεϊ το αντίστοιχο για την ερμηνεία της στο ρόλο της Φαντίν στους «Άθλιους».

Στα τηλεοπτικά βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών τιμήθηκαν: για τη συνολική ερμηνεία σε δραματική σειρά το «Ντάουντον Άμπεϊ», για καλύτερες ερμηνείες ο Μπράιαν Κράνστον («Breaking Bad») και Κλερ Ντέινς («Homeland»). Καλύτερη κωμωδία ψηφίστηκε η σειρά «Modern family» και καλύτεροι ηθοποιοί στην κατηγορία αυτή ο Αλεκ Μπόλνγουιν και η Τίνα Φέι πρωταγωνιστές της σειράς «30 Rock».

Καλύτεροι ηθοποιοί σε τηλεταινία ή μίνι σειρά ψηφίστηκαν ο Κέβιν Κόστνερ στο «Hatfields & MacCoys» και η Τζούλιαν Μουρ στο «Game Change».

Τέλος το σωματείο ηθοποιών τίμησε τον Ντικ Βαν Ντάικ για την προσφορά του.

Πηγή: zougla.gr