“Άστραψε και βρόντηξε” ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κάκαρης, πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, κατά όσων – συναδέλφων του δημοτικών συμβούλων – επιβουλεύονται την λειτουργία του Θεάτρου, επικαλούμενοι οικονομικούς ή άλλους λόγους, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε την περασμένη Δευτέρα.
“Όσοι μιλάνε έτσι για το Θέατρο της Βέροιας, ας διαβάσουν πρώτα την ιστορία του”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κάκαρης, ενώ δεν δίστασε να σημειώσει πως – πολλοί από αυτούς που εκφράζουν τις… θεατροκτόνες απόψεις – το κάνουν επειδή δεν συμπαθούν τον ίδιο…
“Ήδη πολλά σχολεία από την Ημαθία και όμορους νομούς έκλεισαν να δουν παραστάσεις άλλων θεάτρων, επειδή πίστεψαν στις φήμες που διασπείρουν ορισμένοι, θεωρώντας πως έχει κλείσει το ΔΗΠΕΘΕ ή θα κλείσει σύντομα”, ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη ο Γιώργος Κάκαρης.
“Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δεν είναι ο Κάκαρης, δεν είναι ο Δήμος, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. είναι η ιστορία του και κανείς, με πρόσχημα ευτελείς δικαιολογίες, δεν έχει δικαίωμα να στρέφεται εναντίον του. Ο πολιτισμός δεν συμψηφίζεται με αριθμούς, δεν αποτελεί ανταποδοτική – σε υλικά αγαθά – επένδυση, αλλά είναι επένδυση στην κουλτούρα και τον πολιτισμό όλων των δημοτών της Βέροιας και όλων των Ημαθιωτών”, ανέφερε επίπλεον σε δήλωσή του στο InVeria.gr.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σημείωσε πως, αν και δεν είναι αυτοσκοπός, τα τελευταία χρόνια από τις συνεργασίες που κάνει το Θέατρο, όχι μόνο δεν ζημιώνεται ο Δήμος ή το Θέατρο, αλλά μένουν χρήματα, ενώ οι παραγωγές και οι δράσεις είναι πολυάριθμες, γίνονται σε όλες τις Τ.Κ του Δήμου και αφορούν μικρούς και μεγάλους.
Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο ηθοποιός Γιάννης Καλατζόπουλος, ο οποίος έγραψε το κείμενο της παράστασης της παιδικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που κάνει πρεμιέρα την επόμενη εβδομάδα, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως όσο και αν κάποιοι επιδιώκουν να σβήσουν “τον πιο επιτυχημένο θεσμό στον τομέα του πολιτισμού τον 20ο αιώνα, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.”, ο ίδιος και ένας μεγάλος αριθμός ηθοποιών που έζησαν και δραστηριοποιήθηκαν μέσα σε αυτά, θα τα κρατήσουν ανοιχτά, σε πείσμα όλων, “ακόμα και αν χρειαστεί να δουλέψουν αφιλοκερδώς”, όπως είπε, κάτι που ήδη γίνεται σε πολλές περιπτώσεις, όπως πρόσθεσε.
Την άποψη ότι το κοινό της Βέροιας δεν έχει την επιθυμητή παιδεία, εξέφρασε ο Βεροιώτης ηθοποιός Κώστας Γιωτόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει την υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για την λειτουργία θεατρικών εργαστηρίων για παιδιά και μεγαλύτερους. “Δεν προσπαθώ να βγάλω καλούς ηθοποιούς, αλλά καλό κοινό, είπε ο νεαρός ηθοποιός”, σχολιάζοντας πως το κοινό της πόλης επιλέγει να παρακολουθεί παραστάσεις στις οποίες συμμετέχουν γνωστοί τηλεοπτικοί αστέρες, ενώ δεν κάνουν το ίδιο με τις παραστάσεις του δικού τους θεάτρου.
Επίσης, τόσο ο Κώστας Γακίδης, όσο και άλλοι ηθοποιοί και συντελεστές της παράστασης αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα του Θεάτρου που δρα και υπάρχει εκτός του αθηνοκεντρικού κράτους και εξέφρασαν την ελπίδα ότι δεν θα πέσει το Υπουργείο Πολιτισμού ή κάποιος Δήμος σε αυτό το ατόπυμα, με αφορμή το πρόσκαιρο οικονομικό όφελος, που θα έχει ωστόσο σοβαρές συνέπειες στην διαμόρφωση των μελλοντικών γενεών.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα