Ένας κατασκευαστής ηλεκτρονικών κυκλωμάτων στην Κίνα έχασε το συμβόλαιό του με την Apple όταν η αμερικανική εταιρεία εντόπισε δεκάδες ανήλικους στο μισθολόγιό του.

apple_china_childrenΣυνολικά 74 εργάτες της εταιρείας PZ είχαν ηλικία κάτω των 16 ετών και είχαν προμηθευτεί πλαστές ταυτότητες από τρίτη εταιρεία ανεύρεσης ανθρώπινου δυναμικού, με την ονομασία Shenzhen Quanshun Human Resources, της οποίας η άδεια ανακλήθηκε από τις τοπικές αρχές.

Η Apple, η οποία έχει κατηγορηθεί για παιδική εργασία στα εργοστάσια των προμηθευτών της στην Κίνα, αναφέρει σε έκθεση προόδου ότι έχει πραγματοποιήσει 393 ελέγχους για τις συνθήκες εργασίες στα εργοστάσια παραγωγής. «Ψάχνουμε βαθιά στην αλυσίδα προμηθευτών» δήλωσε στο Reuters ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Τζεφ Ουίλιαμς. «Και όταν βρίσκουμε τέτοιες περιπτώσεις βεβαιωνόμαστε ότι οι ανήλικοι εργαζόμενοι θα βρουν τη φροντίδα που χρειάζονται και οι προμηθευτές θα αντιμετωπιστούν».

Για την τελευταία περίπτωση, η Apple διαβεβαιώνει ότι οι 74 ανήλικοι επέστρεψαν στις οικογένειές τους. Η έκθεση της εταιρείας αναφέρει ακόμα ότι, από το 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους που έχουν καλύψει οι έλεγχοι, το 95% δεν εργάζεται πάνω από 60 ώρες την εβδομάδα.

Πηγή : athensvoice.gr