Σε επαφή με οκτώ επενδυτικές εταιρείες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, οι οποίες διερευνούν επενδύσεις σε όλους τους τομείς, ήρθε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

SAMARASΣύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα «Νέα», ο κ. Σαμαράς είχε χθες ραντεβού στο γραφείο του με τον επικεφαλής της Fairfax Financial Holding Πρεμ Ουάτσα, ενώ το μεσημέρι εμφανίστηκαν και άλλοι, μεταξύ των οποίων ο μεγαλοεπενδυτής Ουίμπουρ Ρος και εκπρόσωποι των εταιρειών Fidelity Investments και Capital Group Companies.

Όπως αναφέρουν τα «Νέα», ο πρωθυπουργός τους παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει διήμερη, επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της, θα έχει συναντήσεις τόσο με τον Εμίρη του Κράτους του Κατάρ, Σεΐχη Hamad Bin Khalifa Al Thani, όσο και με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Hamad bin Jassim bin Jaber bin Muhammad Al Thani.

Τον Έλληνα Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν από πλευράς κυβέρνησης ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης,ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκης, ο Υπουργός Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Ενέργειας Α. Παπαγεωργίου και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Π. Μίχαλος, καθώς και ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών.

Πηγή: energypress.gr