Ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο ανέλαβε να δημιουργήσει στην επαρχία Wujiang στην Κίνα το αμερικανικό αρχιτεκτονικό γραφείο Skidmore, Owings & Merrill LLP (SOM) που εδρεύει στο Σικάγο, καθώς κέρδισε πρόσφατα σε διεθνή διαγωνισμό παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό κτήριο το σχήμα του οποίου θυμίζει «μάτι βελόνας».

Το περίφημο «Eye of the Needle» είναι ένας ουρανοξύστης 358 μέτρων που αναμένεται να αποτελέσει ορόσημο της περιοχής.

Η δομή θα κατασκευαστεί δίπλα στη λίμνη Taihu, και εκτός από το υπερπολυτελές ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ, ενώ θα ενσωματώνει όλες τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Βασικό χαρακτηριστικό είναι ο σχεδιασμός του κτιρίου, όπου τα γυάλινα ανοίγματα στο κέντρο επιτρέπουν στο φως να διαπερνά την ογκώδη δομή και το βράδυ ειδικός φωτισμός προσφέρει μια εκπληκτική εικόνα.

«Σαν μια τεράστια βελόνα καρφωμένη στο έδαφος όπου από το… μάτι της λούζεται το κτήριο σε φως, ενώ τις νυχτερινές ώρες ο φωτισμός κάνει παιχνιδίσματα. Είναι σαν να περιμένεις μια αόρατη κλωστή να διαπεράσει τους τοίχους, μόνο που τη λειτουργία αυτή αναλαμβάνουν τα γυάλινα ανοίγματα που επιτρέπουν στο φως να κυριαρχεί όλες τις ώρες της ημέρας στη δομή. Ελπίζουμε όσοι διαμείνουν εδώ να το απολαύσουν, και με το παραπάνω», αναφέρει ο υπεύθυνος του σχεδιαστικού γραφείου.needle1

needle2

needle3

needle4

needle5

Πηγή: perierga.gr