Να ανοίξουν οι λογαριασμοί σε ελληνικές τράπεζες όσων εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ παρήγγειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, μέσω των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.Image peponismouzakitis812013.jpgΜε αυτό τον τρόπο κάποιοι από τους καταθέτες αναμένεται να καταθέσουν συμπληρωματικές δηλώσεις στην εφορία, και να φορολογηθούν επιπλέον. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, από ανάλογο μέτρο, οι γερμανικές αρχές αποκόμισαν 2,5 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, στη φάση του κοινοβουλευτικού έλεγχου περνά πλέον η υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ. Η Προανακριτική Επιτροπή που θα διερευνήσει τα αδικήματα που αποδίδονται στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου θα συγκροτηθεί σε σώμα τη Δευτέρα το βράδυ ή την Τρίτη με τη συμμετοχή 15 μελών.

Παράλληλα, οι οικονομικοί εισαγγελείς συνεχίζουν την αναζήτηση στοιχείων για την υπόθεση, τροφοδοτώντας ενδεχομένως με νέο υλικό τη Βουλή.

Εξάλλου, τη Δευτέρα έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις η δικηγόρος Γαλάτεια Μανέ, η οποία αντέγραψε το στικάκι που είχε στα χέρια του ο τέως επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.Στο πλαίσιο της πραγματογνωμοσύνης παρήχθησαν δύο πιστά αντίγραφα από το στικάκι της λίστας, όπως επίσης και δύο στικάκια προσομοιωτές για να διευκολυνθούν οι έρευνες μετά τη συγκρότηση της προκαταρκτική επιτροπής στη Βουλή.

Πηγή: skai.gr