Σας παρουσιάζουμε το top 25 στα παιχνίδια που προτίμησαν τα εκατομμύρια χρήστες του Facebook σε όλο το κόσμο και τα οποία κατασκευάστηκαν είτε από μικρές είτε μεγάλες εταιρίες game development, για το facebook σε περιβάλλον υπολογιστή η/και κινητές συσκευές που χρησιμοποιούν το Facebook. Πρόκειται για παιχνίδια με υψηλής ποιότητας γραφικά, ήχο και ελκυστικό gameplay.

fb-gamesΗ παρακάτω λίστα βασίζεται σε παιχνίδια τα οποία ξεκίνησαν μέσα στο 2012 και έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία (rating stars) από τους παίκτες καθώς και την συχνότητα με την οποία έπαιζαν οι παίκτες τα παιχνίδια αυτά.

Την πρωτιά κατέχει το παιχνίδι SongPop, ένα παιχνίδι quiz με θέμα την μουσική το οποίο κέρδισε τις καρδιές (και τα αυτιά προφανώς :) ) των παικτών ενώ στην δεύτερη και τρίτη θέση κατατάχθηκαν τα παιχνίδι για κινητές συσκευές Dragon City και Bike Race αντίστοιχα.

Το 2012 ήταν μία χρονιά για τα παιχνίδια με διεθνές ενδιαφέρον από παίκτες πολλών και διαφορετικών εθνικοτήτων!. Τα περισσότερα παιχνίδια ήταν μη αμερικανικής προέλευσης με καταγωγή από χώρες όπως Γαλλία, Ισπανία και Αγγλία (μεγάλη βιομηχανία στο game development!). Επίσης χώρες όπως η Βραζιλία, Νότια Κορέα και Τουρκία επίσης κοσμούν με τις δημιουργίες τους την λίστα. Από τις αμερικάνικες εταιρείες ανάπτυξης παιχνιδιών ξεχωρίζουμε  την Zynga γνωστή για το Mafia, Farmville, texas hold them και με την πρόσφατη δημιουργία τους Farmville 2 και Draw Something με το δεύτερο να είναι για φορητές συσκευές.

Μεγάλη απήχηση και τα τύπου arcade παιχνίδια για το 2012 με τα περισσότερα παιχνίδια να δίνουν έμφαση σε αυτή τη κατηγορία. Με το 56% των παιχνιδιών να κατασκευάζονται για το facebook.com ενώ το υπόλοιπο 44% ήταν δημιουργίες για φορητές συσκευές (ipad, android, iphone)

Και τώρα η στιγμή που όλοι περιμέναμε…

Λίγα λόγια για την κατάταξη

Η λίστα δημιουργήθηκε με την ίδια μέθοδο που χρησιμοποιεί το Facebook και για τις εφαρμογές του. Βασίζεται στην αξιολόγηση των χρηστών (rating star system), αρνητικές και θετικές ψήφους και συχνότητα χρήσης από το διάστημα ημερομηνιών 12 Ιανουαρίου 2012 έως και 10 Νοεμβρίου 2012. Στην λίστα συμπεριλαμβάνονται παιχνίδια με τουλάχιστον 100.000 μηνιαίους ενεργούς παίκτες.