Mετά από μια τετραετία αβεβαιότητας οι επενδυτές φαίνεται να στρέφουν και πάλι το βλέμμα στην Ελλάδα, με την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος να γίνεται σταδιακά και πιο εμφανής. Τα hedge funds στρέφουν ξανά το βλέμμα τους στις αγορές ομολόγων και μετοχών αναζητώντας ευκαιρίες. Ενώ μεγάλη εισροή κεφαλαίων κυρίως από το εξωτερικό αναμένεται στη χώρα για την υλοποίηση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα.

Image looking.jpgΣτον τουριστικό

τομέα οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματικοί όμιλοι επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους είτε στην αγορά και εκμίσθωση ξενοδοχείων είτε στην υλοποίηση σύνθετων τουριστικών επενδύσεων. Αιχμή του δόρατος θα αποτελέσει για το επόμενο διάστημα ο Αστέρας Βουλιαγμένης. Ταχύτητες και στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων επιχειρεί να ανεβάσει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί αφενός την βελτίωση του κλίματος έναντι της Ελλάδας αφετέρου να απαντήσει στην γκρίνια πιστωτών, όπως η Γερμανία

, για καθυστερήσεις.

Eξάλλου, στην Ελλάδα επιστρέφει εκ νέου μέρος της παραγωγής των απορρυπαντικών της γερμανικής εταιρείας Henkel. Σύμφωνα με πληροφορίες επήλθε συμφωνία με την ελληνική βιομηχανία απορρυπαντικών ROLCO ΒΙΑΝΙΛ για την παραγωγή προϊόντων προκειμένου να καλυφθούν αρχικά οι ανάγκες της χώρας. Έχουν προηγηθεί ανάλογες αποφάσεις από Unilever και Philip Morris.

Μιλώντας την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης έδωσε έμφαση στην αυτοδύναμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το 2013 θα είναι καλύτερο για τη χώρα.

Έτοιμη να διαθέσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ για τον έλεγχο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς εμφανίζεται στο μεταξύ η Cosco σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily. H κινεζική εταιρεία πραγματοποιεί επίσης επενδύσεις που μετατρέπουν το ΣΕΜΠΟ στον Πειραιά το πλέον σύγχρονο λιμάνι της Μεσογείου.

Πηγή: skai.gr/Deutsche Welle/Καθημερινή