Τα σκυλιά δείχνουν με πολλούς τρόπους την αγάπη και την αφοσίωσή τους. Πολλές φορές παίζουν με τα αφεντικά τους, περιμένουν τα αφεντικά τους να γυρίσουν (ακόμα και όταν δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν λόγω θανάτου ή εγκατάλειψης) και πολλές φορές είναι πρόθυμα να ρισκάρουν ακόμα και την ζωή τους για τους ανθρώπους που αγαπούν.

kabangΗ Kabang με αυτοθυσία έσωσε τις ζωές δύο παιδιών 9 και 3 ετών αντίστοιχα τα οποία προσπάθησαν να διασχίσουν ένα πολυσύχναστο δρόμο χωρίς όμως να προσέξουν την μοτοσυκλέτα που πλησίαζε. Μπαίνοντας ανάμεσα σε αυτά και την μοτοσυκλέτα που πήγαινε προς τα πάνω τους ανάγκασε τον οδηγό να αλλάξει πορεία. Το αποτέλεσμα αυτής της πράξης ήταν να σωθούν τα παιδιά και να αποφύγουν την μοιραία σύγκρουση η οποία σίγουρα δεν θα ήταν καλή για τα παιδιά… αλλά παράλληλα είχε ως συνέπεια για την ίδια τον σοβαρό της τραυματισμό. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως η kabang έδειξε να έχει επίγνωση της κατάστασης και πως η σύγκρουσή της με την μηχανή δεν ήταν τυχαία.  Από την σύγκρουση έχασε μεγάλο μέρος του προσώπου της. Οι τοπικοί κτηνίατροι προέτρεψαν την οικογένεια να γίνει ευθανασία στην ηρωίδα σκυλίτσα αλλά οι ίδιοι αρνήθηκαν την πρόταση αυτή. Η ιστορία συγκίνησε τους ντόπιους οι οποίοι ξεκίνησαν μία εκστρατεία για να σωθεί η kabang και έτσι μαζεύτηκε το ποσό των 20.000$ για την αποκατάστασή της. Δύο κτηνίατροι από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια είπαν ότι μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση της kabang η οποία θα χρειαστεί 2 επεμβάσεις.

Η αποκατάσταση όμως τέθηκε σε αναμονή καθώς υπήρχε και ένα άλλο πρόβλημα το οποίο έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Κατά την διάρκεια των εξετάσεων διαγνώστηκε με καρκίνο και έπρεπε να προβεί σε χημειοθεραπείες. Έπειτα από αρκετές εβδομάδες θεραπειών ο καρκίνος έδειξε να αντιμετωπίστηκε επιτυχώς!

Για την ιστορία, έχει στηθεί και ιστοσελίδα για την kabang όπου αναγράφεται η υπόθεση της με περισσότερες λεπτομέρειες.

Και μπορούμε να πούμε ότι η εικόνα μπορεί να δείχνει αποκρουστική αλλά ας μην ξεχνάμε πως ότι έπαθε η kabang το έπαθε από την αγάπη της για τα δύο παιδιά…

Ο σκύλος είναι πραγματικά ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου…