Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων του α΄ εξαμήνου του 2013 βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Τ. Αθανασόπουλος με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Image depa.jpgΌπως έχει γίνει γνωστό, μέχρι το τέλος του α’ τριμήνου πρέπει να ολοκληρωθεί η πώληση των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΟΠΑΠ, καθώς και των ακινήτων Αφάντου στη Ρόδο και Κασσιώπη στην Κέρκυρα.

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου, έως το τέλος Ιουνίου αποφασίστηκε να προχωρήσουν άλλες 11 αποκρατικοποιήσεις μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται σύμφωνα με την ίδια πηγή τα ΕΛΠΕ, η ΕΥΑΘ (θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα συζήτηση στη Βουλή), τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και οι μαρίνες.

Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον της Cosco για τον ΟΛΠ. Η προσφορά θεωρείται ικανοποιητική, καθώς όπως αναφέρει η ίδια πηγή πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, προβληματίζεται ωστόσο η κυβέρνηση για το κατά πόσο θα πρέπει να μπουν και άλλοι «παίχτες» στην αγορά.

Στο ενεργειακό πεδίο, ανέφερε το ίδιο στέλεχος ότι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης θα πρέπει να επικεντρώνεται όχι τόσο στις υποδομές και στα δίκτυα αλλά στο πεδίο της παραγωγής καθώς από τον ανταγωνισμό στο συγκεκριμένο τομέα μπορούν να έρθουν οφέλη.

Πηγή: energypress.gr