theaustralian.com.au

Στο Παρίσι ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις από χιλιάδες Γάλλους οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις προθέσεις της Γαλλικής κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τους ομοφυλοφιλικούς γάμους και να τους δώσει και δικαιώματα υιοθέτησης παιδιών. Οι διαμαρτυρόμενοι θα συγκεντρωθούν έξω από την Γαλλική βουλή στο τέλος του μήνα από όλη τη Γαλλία και θα προέρχονται από ομάδες όπως της κεντροδεξιάς και της κοινότητας καθολικής Εκκλησίας.

Η κινητοποίηση “demo for all” (το όνομα προκύπτει ως απάντηση στις προθέσεις της κυβέρνησης για το “γάμο για όλους” – “marriage for all”) αναμένει περίπου 800.000 Γάλλους στην διαμαρτυρία ενώ η αστυνομία αναμένει περίπου 340.000. Με την διαμαρτυρία αυτή οι κάτοικοι ελπίζουν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και να τους δείξουν ότι είναι ενάντια στους “gay” γάμους, ασκώντας παράλληλα πίεση στον Ολάντ ώστε να επανεξετάσει το ζήτημα. Ο ηγέτης των Γάλλων είχε δηλώσει τις προθέσεις του για το ζήτημα και δεν δείχνει διατεθειμένος να αθετήσει την υπόσχεσή που είχε δώσει κατά την προεκλογική περίοδο. Η νομιμοποίηση αναμένεται (σύμφωνα με τις προθέσεις του Γάλλου προέδρου) μέσα στο 2013. Κάτι το οποίο δεν πτοεί τους διαδηλωτές οι οποίοι συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους.

Παρ’ όλο το αρνητικό κλίμα που προκαλούν οι διαδηλώσεις, οι δημοσκοπήσεις που έγιναν δείχνουν να στηρίζουν το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών να μπορούν να παντρευτούν και να υιοθετήσουν παιδιά. Μεταξύ των διαδηλωτών υπήρξαν και παιδιά τα οποία είχαν πινακίδες που έγραφαν “Γεννήθηκα από έναν άντρα και μία γυναίκα”, ενώ παρατηρήθηκαν κι άλλα συνθήματα τα οποία ήταν ενάντια στους ομοφυλοφιλικούς γάμους.

Οι διαδηλωτές ελπίζουν ότι με τις κινητοποιήσεις τους θα καταφέρουν να τεθεί υπό επανεξέταση το ζήτημα και να μην ψηφιστεί ο νόμος.