Η ΕΕ θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για μια πανευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών, με στόχο να στηρίξει τον ανταγωνισμό και τις επενδύσεις στον τομέα, δήλωσε σε συνέντευξή της στους Financial Times σήμερα (14 Ιανουαρίου) η υπεύθυνη Επίτροπος Neelie Kroes.

1_concept«Εργαζόμαστε σε ένα φάσμα μέτρων για τη δημιουργία κοινών και σταθερών ορών ανταγωνισμού στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην ΕΕ, στην επένδυση και την ανάπτυξη, οι οποίες θα κάνουν τη διασυνοριακή συνεργασία πιο ελκυστική», σχολίασε η Επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα στους Financial Times.

Η Kroes είπε πως δεν ψάχνει έναν και μόνο ρυθμιστή, αλλά μεγαλύτερη συνεργασία ανάμεσα στην Επιτροπή και τους εθνικούς ρυθμιστές, όπως και την από κοινού χρήση των κεφαλαίων μεταξύ των εταιριών για τη προώθηση των επενδύσεων.

Τα σχόλια, έγιναν μετά από μια έκθεση στην εφημερίδα τη Τετάρτη, στην οποία κατέληξε ο Υπεύθυνος ανταγωνισμού Joaquín Almunia με τους διευθυντές των μεγαλύτερων τηλεπικοινωνιακών ομάδων για να συζητήσει για ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο υποδομών.

Αυτές οι συνομιλίες, στις οποίες παρευρέθηκαν ανώτεροι υπάλληλοι της Deutsche Telekom, της France Telecom, της Telecom Italia, της Telefonica, της KPN και της Belgacom, έληξαν με υποσχέσεις για τη διερεύνηση των τρόπων με τους οποίους μια ενιαία ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών θα μπορούσε να λειτουργήσει, γράφει η FT.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα ETNO, το λόμπυ της τηλεπικοινωνιακής βιομηχανίας, είπε ότι οι εταιρίες θα παρουσιάσουν τις όποιες ιδέες σχετικά με τη δημιουργία μιας ενιαίας ευρωπαϊκής αγορά στη Kroes.

Ωστόσο βιομηχανικές πηγές υποβάθμισαν την ιδέα ενός ενιαίου δικτύου, λέγοντας ότι η συνάντηση του Νοεμβρίου είχε επικεντρωθεί στο αν ο μεγάλος αριθμός των δρώντων θα μπορούσε να ενοποιηθεί μέσω των εξαγορών.

Πηγή: euractiv.gr