Πανθρακικός και Πλατανιάς έμειναν σε ισοπαλία 1-1 στο «Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής», για τη 17η αγωνιστική της ελληνικής Σούπερ Λίγκας, ενώ αμφότερες είχαν τις ευκαιρίες να πάρουν το παιχνίδι. Τα 60 γκολ στην Α΄ Εθνική έφθασε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

0162c774-5768-4c1c-9bc9-ffc6480dcabb_mainΠώς έπαιξαν

Ο Παύλος Δερμιτζάκης επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 με τον Βρονταρά να επανεμφανίζεται, μετά από 34 μήνες, στην ενδεκάδα του Πανθρακικού και να παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων. Στο αριστερό άκρος της άμυνας τοποθετήθηκε ο Χρήστου, δεξιά ο Στάθης, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Σερφά και Κάστσελαν. Τα δύο αμυντικά χαφ των γηπεδούχων ήταν οι Μουνάφο και Λαδάκης, ενώ η τριάδα των μέσων αποτελείτο από τους Μπαϊκαρά, Λουσέρο, Μίνγκα με διάταξη από τα αριστερά προς τα δεξιά. Μοναδικός προωθημένος έπαιξε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε τον Πανθρακικό με σύστημα 4-3-3 στην Κομοτηνή, με τον Κηπουρός τερματοφύλακα, τον Κουρτεσιώτη αριστερά στα μπακ και τον Αργυρόπουλο δεξιά. Στα στόπερ έδωσαν το «παρών» οι Τζάνης και Ντόε, με την τριάδα των μέσων ν΄ αποτελείται από τους Κάλαϊτζιτς, Δέντσα και Τετέ (ντεμπούτο στη Σούπερ Λίγκα). Στην επίθεση των Χανιωτών βρέθηκαν οι Ναζλίδης στα αριστερά, Ουντότζι στα δεξιά, ενώ στην κορυφή αγωνίστηκε ο Αναστασάκος.

Το διπλό «τσαφ» του Πανθρακικού κι ο ακίνδυνος Πλατανιάς

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πλατανιάς περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο για το μεγαλύτερο διάστημα του 45λεπτου. Χαρακτηριστικό είναι πώς το πρώτο σουτ των Κρητικών και το μοναδικό στο στόχο σημειώθηκε στο 37΄, όταν προσπάθεια του Αναστασάκου μπλοκαρίστηκε από τον Βρονταρά. Ο Πανθρακικός πίεσε από νωρίς και δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες με Μπαϊκαρά και Δημήτρη Παπαδόπουλο. Στο 10΄ σουτ του πρώτου αποκρούστηκε από τον Κηπουρό, ενώ στο 12΄ ο Έλληνας επιθετικός βρέθηκε σε καλή θέση, εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας των «κόκκινων», όμως δεν έβαλε όση δύναμη έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην απειλήσει τον γκολκίπερ των Κρητικών.

Από το πρώτο τέταρτο και μετά η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη «πάγωσε» το ρυθμό κι έφερε στα ίσια το παιχνίδι, έχοντας, όμως, σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας με αρκετά λάθη να χαρακτηρίζουν τις μεταβιβάσεις της. Στο 35′ σημειώθηκε και η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους, με τους Σερφά και Παπαδόπουλο να μην καταφέρνουν να σκοράρουν από εξαιρετικές θέσεις βολής μετά από πάσα από τα δεξιά του Μίνγκα. Σε πρώτο χρόνο ο Σερφά έκανε «τσαφ» και δεν βρήκε την μπάλα, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Παπαδόπουλος σούταρε πολύ άουτ. Στη συνέχεια ο Πανθρακικός δεν δημιούργησε άλλο κίνδυνο για την εστία του Κηπουρού, με αποτέλεσμα να μείνει το 0-0 ως αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης / 4-2-3-1): Βρονταράς – Χρήστου, Σερφά, Κάστσελαν, Στάθης (59΄ Κοντογουλίδης) – Μουνάφο, Λαδάκης – Μπαϊκαρά, Λουσέρο (86΄ Κυβελίδης), Μίνγκας – Παπαδόπουλος.

Αναπληρωματικοί: Αθανασιάδης, Καθάριος, Μοσχάκης, Κυβελίδης, Κοντογουλίδης, Γωνιάδης, Πόπτσης.

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης / 4-3-3): Κηπουρός – Κουρτεσιώτης (85΄ Κανακούδης), Τζάνης, Ντόε (76΄ Γκονσάλες), Αργυρόπουλος – Κάλαϊτζιτς, Δέντσας, Τετέ (91΄ Μαραγκουδάκης) – Ναζλίδης, Αναστασάκος, Ουντότζι.

Αναπληρωματικοί: Λαζαρίδης, Παληγεώργος, Κανακούδης, Μαραγκουδάκης, Γκονζάλες, Ποτουρίδης, Τσοντάκης.

ΓΚΟΛ: 0-1 (51΄ Ναζλίδης), 1-1 (66΄ Ναζλίδης)

Κίτρινες Κάρτες: 60΄ Μουνάφο – 17΄ Κάλαϊτζιτς, 50΄ Κουρτεσιώτης, 55΄ Ντόε

Κόκκινες Κάρτες: –

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής

Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)

Βοηθοί: Θανασακούδης (Μακεδονίας), Τσολάκης (Αθηνών)

Τέταρτος: Τριτσώνης (Αθηνών)

Παρατηρητής: Μιχαήλ Καλαθενός (Δωδεκανήσου)

Πηγή: novasports.gr