«Απερχόμενος» από τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup ο Jean Claude Juncker αποφάσισε να στείλει μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα, κατά την τελευταία ακρόαση στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, αφήνοντας αιχμές για τους «φιλοσόφους» του Βορρά, όπως αποκάλεσε ο ίδιος.

First EC-Luxemburger Presidency meeting«Σε σχέση με την Ελλάδα και το ελληνικό έθνος, πρέπει να σας πω ότι εγώ πάντα ένιωθα μια συμπάθεια και μια φιλία, την οποία δεν συμμερίζονταν πάντοτε οι «φιλόσοφοι» του Βορρά. Για μένα η ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν λειψές χωρίς την Ελλάδα. Έχουμε γίνει αλαζόνες, δεν γνωρίζουμε την ιστορία μας και επειδή ακριβώς δεν αγαπάμε αυτούς που είναι διαφορετικοί από εμάς, έχουμε την τάση να αγνοούμε αυτά που έχει προσφέρει η Ελληνική Δημοκρατία στην Ευρώπη και όσα έχουν προσφέρει οι Έλληνες».

Συνέχισε λέγοντας ότι πάντα θα στηρίζει τους έλληνες και ότι «πάντα είναι φίλος όλων εκείνων που έχουν λιγότερους φίλους από τους μεγάλους».

«Εγώ θα στηρίζω αυτή τη χώρα – δεν λέω μέχρι το τέλος της ζωής μου, γιατί αυτό ίσως δεν είναι πολύ μακριά – αλλά λέω ότι πάντα θα είμαι φίλος των Ελλήνων και θέλω να είμαι φίλος όλων εκείνων που έχουν λιγότερους φίλους από τους μεγάλους», υπογράμμισε απαντώντας σε ερώτηση της ελληνίδας ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Άννυς Ποδηματά, αναφορικά με το τι θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Πηγή: euractiv.gr