Κύμα ψύχους πλήττει τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, καθώς η θερμοκρασία σε τμήματα των δύο χωρών έχει αγγίξει χαμηλά επίπεδα-ρεκόρ.

906598Στο Ντουμπραβένι της Ρουμανίας, 308 χιλιόμετρα βόρεια του Βουκουρεστίου, καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία του φετινού χειμώνα – όπου το θερμόμετρο έδειξε – 23,6 βαθμούς Κελσίου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κέντρου Μετεωρολογίας της νότιας Τρανσυλβανίας, Ούντο Ρέκερθ.

Στην επαρχία Σιμπίου, στην περιοχή της λίμνης Μπαλέα (Μπαλέα Λακ) το ύψος του χιονιού έχει φθάσει τα 1,80 εκ. Το επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο χιονοστιβάδων στην οροσειρά Φαγκάρας παραμένει στο 4 και για την αποφυγή ατυχημάτων η υπηρεσία ορεινής διάσωσης του Σιμπίου συνιστά στους τουρίστες να αποφεύγουν τα χειμερινά αθλήματα στην περιοχή.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε 12 επαρχιακούς δρόμους προκάλεσαν η χθεσινή χιονοθύελλα στο Ιάσιο στο βορειανατολικό τμήμα της χώρας και οι ισχυρές χιονοπτώσεις στην επαρχία Βάσλουι.

Βουλγαρία
Παρόμοιες συνθήκες επικρατούν και στη Βουλγαρία, όπου η χαμηλότερη θερμοκρασία, – 24 βαθμοί Κελσίου καταγράφηκε σήμερα το πρωί στη Μουσάλα, στην ψηλότερη κορυφή τόσο της χώρας όσο και της Βαλκανικής οροσειράς.

Στην πόλη Τσίρπαν το θερμόμετρο στο νότιο τμήμα της χώρας δείχνει –16 βαθμούς Κελσίου, στις πόλεις Κίρτζαλι και Χάσκοβο –12 βαθμούς Κελσίου και στις πόλεις Ράζγκραντ και Μοντάνα –10 βαθμούς Κελσίου. Οι καιρικές συνθήκες σήμερα βελτιώθηκαν και τα χιονοδρομικά κέντρα σε όλη τη χώρα λειτουργούν κανονικά.

Πηγή: zougla.gr