Πρόσκληση για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους 25 επικεφαλής των επιχειρήσεων που διαμορφώνουν τον δείκτη DAX του χρηματιστηρίου στην Φρανκφούρτη, μιλώντας την Δευτέρα το βράδυ στο οικονομικό συνέδριο του εκδοτικού οργανισμού Die Welt, στο Βερολίνο.

Image merkel_samras.jpgΤόνισε, παράλληλα, ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί έναντι των Ευρωπαίων εταίρων.

Σήμερα, στις 11:30 το πρωί, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με την Γερμανιδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο ηγετών θα τεθούν οι πρόοδοι στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει η Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ έκανε λόγο για «ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων» και διευκρίνισε ότι μετά τη συνάντηση δεν θα υπάρξει ενημέρωση των δημοσιογράφων. Ο κ. Ζάιμπερτ επανέλαβε ότι Μέρκελ και Σαμαράς έχουν συχνή και εντατική επικοινωνία εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, κεντρικό θέμα της επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά θα είναι οι αναπτυξιακές προσπάθειες της Ελλάδας «με ιδιαίτερη έμφαση στην προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων».

Η ελληνική αντιπροσωπεία, στην οποία μετέχουν επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, θα αναδείξει την πρόοδο που σημειώνεται στο πεδίο της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και τα συγκριτικά επενδυτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας.

Πριν από την συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί και με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ.

Πηγή: skai.gr