Το ρητό το έχετε ακούσει φαντάζομαι όπου λέγεται ότι “η κρίση γεννά ευκαιρίες”. Δεν έχουν και άδικο αλλά πιθανόν ορισμένοι το παρεξήγησαν και ξεκίνησαν να αναζητούν τρόπους να τα κονομήσουν εύκολα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Κλασσική περίπτωση είναι το αναπάντητο (μέχρι στιγμής) ερώτημα “πως να βγάλεις λεφτά από το Internet;” Αλήθεια, ξέρετε ότι αν γράψετε στο Google αυτή τη φράση θα σας βγάλει 1,540,000 αποτελέσματα; με αυτό το concept θα ήθελα να σπαταλήσω λίγο από το χρόνο σας.

how-to-make-money-onlineΥπάρχουν δηλαδή πάνω από ένα εκατομμύριο σελίδες οι οποίες αναφέρουν τον όρο αυτό μέσα στα κείμενά τους και αποσκοπούν (τουλάχιστον ορισμένες εξ αυτών) στο να μοιράσουν την γνώση σε όλους εκεί έξω έτσι απλόχερα. χμμ.. ναι γιατί όχι φαντάζομαι είναι απόλυτα φυσιολογικό αν κάποιος από εμάς ήξερε πως να βγάλει λεφτά όντας καθήμενος στον μαλακό και χνουδωτό καναπέ του (τον οποίο αγόρασε μάλιστα με τα χρήματα που έβγαλε μέσω Ιντερνετ) θα έτρεχε αμέσως να μοιραστεί αυτή τη γνώση ώστε να γίνουμε και εμείς οι λοιποί πλούσιοι…

Τώρα τελευταία κυκλοφόρησαν και τα μπιτζ με τα οποία επίσης μπορείς να κερδίσεις χρήμα online αρκεί βέβαια να πληρώσεις κάποιου είδους συνδρομή. Έσκασε η πρώτη βόμβα.. η συνδρομή.. μα και φυσικά πρέπει να πληρώσεις για να αποκαλυφθούν μπροστά σου τα μυστικά του σύμπαντος! έτσι θα κονομήσουμε και εμείς τα φτωχαδάκια; δεν θα δώσουμε το κατιτίς μας στον ευεργέτη μας, στον δάσκαλο, αυτόν που μας δίνει την ευκαιρία να γίνουμε πλούσιοι στον καναπέ μας; Μετά είναι και το facebook μέσα από το οποίο πάλι ορισμένοι λένε ότι μπορείς να βγάλεις λεφτά. Μάλιστα έχουν ονομάσει και την διαδικασία με την οποία υπόσχονται κέρδη. Social marketing θαρρώ το λένε όπου σε βάζουν να “κοινωνικοποιείσαι” κοινώς να κάνεις φίλους και να είσαι όλη μέρα μπροστά από την οθόνη σου και να κάθεσαι, βγάζοντας λεφτά και αν προτείνεις και φίλους σου θα βγάζεις ακόμα περισσότερα.. κάτι σαν Dealer καλλυντικών (όπου εκεί κακά τα ψέμματα λεφτά βγάζει ένας, οι υπόλοιποι απλά τρέχουν μέχρι να βαρεθούν και να αντικατασταθούν από νέους υποψήφιους πλούσιους)

Ύστερα είναι και η συναλλαγές με ξένο νόμισμα , πετρέλαια και χρυσό όπου εμφανίζονται ιστορίες επιτυχίας του τύπου “κέρδισα σε ένα απόγευμα 800€ από το σπίτι μου” χωρίς βέβαια να λέει “έχασα τον προηγούμενο μήνα 8000€ από το σπίτι μου και η γυναίκα μου με χώρισε επειδή έφαγα τα λεφτά για τις σπουδές του παιδιού” κάτι το οποίο είναι το πιθανότερο σενάριο για τους πολλούς.

Συμπερασματικά, ίσως η καλύτερη λύση για να βγάλεις λεφτά μέσω ίντερνετ είναι να μην ασχολείσαι τόσο μαζί του, η αλήθεια είναι εκεί έξω και σε περιμένει..λέγεται δουλειά. Θα μου πεις με τέτοια κρίση δουλειά; θα σου πω ότι αν ψάξεις όλο και κάτι θα βρεις. Πίστη θέλει και υπομονή..

Και τελικά τα τρία πραγματικά βήματα που μπορεί να ακολουθήσει κανείς για να βγάλει λεφτά με γνώμονα το Internet είναι να ακολουθήσει τα βήματα της εικόνας