Την πρώτη του νίκη και τους πρώτους του βαθμούς κόντρα στον Παναθηναϊκό εκτός έδρας πανηγύρισε ο Λεβαδειακός που επικράτησε 2-1 των “πράσινων”.

547d58a4-8992-4698-8ed4-7e6789704eab_mainΟ Βασιλείου οδήγησε τους Βοιωτούς στην ανατροπή με δύο γκολ μετά από τραγικά λάθη του Μπουμσόνγκ. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 12′ με… διπλή κεφαλιά του Τοτσέ, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα ούτε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Το αποτέλεσμα ήταν να γνωρίσει την πρώτη του ήττα από τον Λεβαδειακό στην Αθήνα (και την πρώτη απώλεια βαθμών, όπως προαναφέραμε), αλλά και την “παρθενική” ήττα σε εντός έδρας ματς πρωταθλήματος με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα στον πάγκο.

Ο Αργεντίνος παρέταξε τους “πράσινους” με σύστημα 4-3-3, τον Καρνέζη στο τέρμα και τους Σεϊταρίδη, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σπυρόπουλο από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Βιτόλο, Ζέκα και Σισοκό ήταν στον χώρο του κέντρου, οι Μαυρίας, Κουίνσι στις πτέρυγες και ο Τοτσέ στην κορυφή της επίθεσης. Ίδιο σύστημα και από τον Γιώργο Παράσχο, με τον Κυριακίδη στην εστία, τους Μουλόπουλο (δεξιά), Μεντί (αριστερά) μπακ και τους Λισγάρα, Γεωργίου στο κέντρο της άμυνας. Ζησόπουλος, Κόρμπος και Ροτζέριο ήταν στη μεσαία γραμμή και οι Πόι, Ρομέου, Βασιλείου τριάδα στην επίθεση.

Με το 6ο του γκολ στη σεζόν στο 12′ της αναμέτρησης ο Τοτσέ έδωσε το πάνω χέρι στον Παναθηναϊκό, ο οποίος, ωστόσο, δεν μπόρεσε να φτάσει ποτέ σε ένα δεύτερο τέρμα. Ούτε στο διάστημα που είχε την υπεροχή. Ο Ζησόπουλος σταμάτησε την τελευταία στιγμή τον Ζέκα στο 32′ διώχνοντας σε κόρνερ, ενώ στο 37′ ο Κυριακίδης είπε εντυπωσιακά “όχι” στην κεφαλιά του Τοτσέ. Ένα λεπτό μετά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Μπουμσόνγκ έχασε την μπάλα σε μια φάση που έμοιαζε και ήταν εύκολη, ο Βασιλείου δεν έχασε την ευκαιρία και με σουτ από το όριο της περιοχής ισοφάρισε για τον Λεβαδειακό.

Χωρίς να ανεβάσει την απόδοσή του ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει και πάλι το προβάδισμα σε δύο περιπτώσεις στην επανάληψη. Ο Σισοκό, ωστόσο, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 55′ στέλνοντας την μπάλα άουτ με κεφαλιά αν και ανενόχλητος στην περιοχή, ενώ στο 70′ ο Κυριακίδης απέκρουσε μια ακόμη δύσκολη επέμβαση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τοτσέ.

Οι “πράσινοι” δεν σκόραραν στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, οι φιλοξενούμενοι το έκαναν για δεύτερη φορά στο 75′. Μετά από νέο τραγικό λάθος του Μπουμσόνγκ, ο Ακόστα πήρε την μπάλα και τη γύρισε από δεξιά στον Βασιλείου που δεν δυσκολεύτηκε από την “καρδιά” της περιοχής να νικήσει και πάλι τον Καρνέζη. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού αποδοκίμαζε στη συνέχεια τον Γάλλο αμυντικό σε κάθε επαφή του με την μπάλα, ο Βασιλείου έχασε ακόμη μια ευκαιρία στο 82′, αλλά το 2-1 υπέρ των Βοιωτών έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Λεβαδειακός με το “χρυσό” αυτό “τρίποντο” ανέβηκε στην 5η θέση της Σούπερ Λιγκ με 24 βαθμούς, αφήνοντας παράλληλα στο -4 πίσω του τον Παναθηναϊκό.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας (74′ Μπαρμπαρούσης), Κουίνσι (85′ Φορναρόλι), Τοτσέ

Λεβαδειακός: Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Λισγάρας, Γεωργίου, Μεντί, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Ροτζέριο, Πόι (72′ Ακόστα), Ρομέου (46′ Μαχαίρας), Βασιλείου (88′ Κουτσόπουλος)

Πηγή: novasports.gr