Και σε ποιον δεν έχει μείνει η φράση απ’ το τραγούδι “it’s my life” το οποίο το γνωρίζουν ακόμα και οι νεώτερες γενιές.

itmylifeΕγώ προσωπικά το πρώτο-άκουσα κατά τη διάρκεια των εφηβικών μου χρόνων, μέχρι τότε δεν ήξερα και πολλά για το συγκρότημα και τον τραγουδιστή που το τραγουδάει. Το προαναφερόμενο τραγούδι κυκλοφόρησε το 2000 και έγινε Νο1 σε πολλές χώρες αλλά όχι στις ΗΠΑ όπου έφτασε ως την 33η θέση του Αμερικανικού τσαρτ.

Οι δημιουργοί του κομματιού είναι οι Jon Bon Jovi, Richie Sambora και Max Martin με τους δύο πρώτους να λέγεται ότι είχαν κάποιες διαφωνίες όσο αναφορά τους στίχους του κομματιού, ωστόσο η ανταπόκριση του κοινού ήταν άμεση με τον τίτλο του τραγουδιού να γίνεται ύμνος για πολλούς. Ο Jon Bon Jovi είχε δηλώσει σχετικά με αυτό ότι δε περίμενε να ταυτιστεί ο κόσμος γιατί όταν το έγραφε είχε στο μυαλό του δικά του βιώματα.

Όσο για το βίντεο κλιπ του κομματιού υπάρχουν δυο πρωταγωνιστές ο Tommy και η Gina, οι χαρακτήρες είναι βασισμένοι στους στίχους “for Tommy and Gina, who never back down”. Ο Tommy παρακολουθεί ένα βίντεο κλιπ από μια συναυλία των Bon Jovi στον υπολογιστή του, κι όταν η μητέρα του Tommy του ζητάει να πετάξει τα σκουπίδια ξαφνικά δέχεται μια κλήση από τη Gina όπου βρίσκεται στη συναυλία που έβλεπε ο Τommy στον υπολογιστή, τότε ο Tommy αρχίζει να τρέχει κάτω στο διαμέρισμά του, βγάζει τα σκουπίδια και αρχίζει να τρέχει μέσα από τους δρόμους του Λος Άντζελες μέχρι τη συναυλία. Το βίντεο είναι εμπνευσμένο από την ταινία Run Lola Run και κυκλοφόρησε το 2003.