Το τέλος της θητείας του ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας προανήγγειλε ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης, στην τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς, την Παρασκευή 28/12/2012, καθώς, όπως ανέφερε, δεν προτίθεται να θέσει εκ νέου εαυτόν στην διάθεση της Δημάρχου για την επόμενη 2ετή θητεία της συγκεκριμένης θέσης.  

Ο κ. Μαυροκεφαλίδης, με έκδηλη συγκίνηση, αναφέρθηκε στα δύο χρόνια της θητείας του και τα όσα κατάφερε ή επιχείρησε να κάνει, ευχαρίστησε την Δήμαρχο, τους αρχηγούς των παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και υπαλλήλους του Δήμου για την συνεργασία, καθώς και τους εκπροσώπους του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου για κάθε δημιουργική κριτική προς το πρόσωπό του.
Είναι γεγονός ότι ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης υπήρξε από τους πιο δραστήριους προέδρους Δημοτικού Συμβουλίου τα τελευταία χρόνια. Δραστήριος όχι μόνο στα περιορισμένα καθήκοντα ενός προέδρου, αλλά γενικότερα στα δρώμενα του Δήμου. Διαχειρίστηκε με ικανοποιητικό τρόπο ένα “χαοτικό” Συμβούλιο, με 41 μέλη, πολλά από τα οποία, ακόμη και δύο χρόνια μετά την έναρξη της θητείας τους στο δημοτικό συμβούλιο, δεν κατάφεραν να… βρουν τον βηματισμό τους.
Προέδρευσε σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που περισσεύει η πολιτικάντικη ρητορική, οι ανούσιες πολύωρες συζητήσεις, ο μη παραγωγικός διάλογος, οι προσωπικές στρατηγικές, αλλά και οι… γλάστρες. Και τα κατάφερε καλά, παρά το χαμηλό επίπεδο του Σώματος, όπως αποδείχθηκε σε κρίσιμες περιπτώσεις.
Κάποιοι, μιλώντας για τον απερχόμενο πρόεδρο, ανέφεραν ότι “ανέβασε τον πήχη ψηλά”. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τον… ριγμένο (στο ταρτάν!) πήχη  ορισμένων Συμβούλων, αναδεικνύει ακόμη περισσότερο πολιτικές φυσιογνωμίες σαν αυτή του Νίκου Μαυροκεφαλίδη. Λάθη, παραλείψεις, αστοχίες σίγουρα υπήρξαν. Ωστόσο, δεν ήταν ο “κανόνας” και έτσι, μπορεί εύκολα κανείς να προσυπογράψει την άποψη που αναφέρει ότι ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης ήταν ένας επιτυχημένος Πρόεδρος.
Βεβαίως, η “καριέρα” του απερχόμενου Προέδρου δεν τελειώνει εδώ. Όπως αναφέρουν πληροφορίες μας, θα επιστρέψει σε έναν γνώριμο για αυτόν χώρο (που μάλλον του ταιριάζει περισσότερο, καθώς του δύνονται πολλές ευκαιρίες για προσφορά), σε αυτόν της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πρόνοιας, θέση που κατείχε την προηγούμενη τετραετία (με ιδιαίτερη επιτυχία). Θεωρούμε πως αυτή θα είναι μια από της σοφότερες επιλογές της Δημάρχου στο επόμενο διοικητικό σχήμα του Δήμου (γιατί αν κρίναμε από κάποια άλλα ονόματα που ακούγονται, θα λέγαμε πως είχε χαθεί τελείως η λογική από τις επιλογές και θα κυριαρχούσε μόνο η… τακτική).
Την θέση του Νίκου Μαυροκεφαλίδη αναμένεται να αναλάβει ένας Δημοτικός Σύμβουλος με έντονη προσωπικότητα, εκρηκτική ορισμένες φορές, σε αντίθεση με τον πράο προκάτοχό του. Ο λόγος για τον Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου (φωτο αριστερά), ο οποίος φέρεται ως η νέα πρόταση της Δημάρχου για την ανάληψη του αξιώματος.
Νίκος Βουδούρης
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα