Υπό την αιγίδα του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας και του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, θα «ζωντανέψουν» Χριστουγεννιάτικα Χωριά.

Image oi-10-pio-dimofileis-proorismoi-gia-ta-xristougenna-02.jpgΤο ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό βρίσκεται στην πλατεία Σπάθα στην Νίκαια και το άλλο στην πλατεία Κύπρου στο Κερατσίνι.

Στις ονειρεμένες παραμυθουπόλεις του Αϊ- Βασίλη ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων από τις 10:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ, θα παρουσιάσει ποικίλες εκδηλώσεις.

Στα χριστουγεννιάτικα χωριά, θα «φιλοξενηθούν» εικαστικά περίπτερα με δημιουργίες μελών και φίλων του Oμίλου από πίνακες ζωγραφικής και αγιογραφίες, έως και χειροποίητα κόσμηματα, κεραμικές και χριστουγεννιάτικες κατασκευές, καθώς και εικαστικά εργαστήρια, όπου τα παιδιά, με την καθοδήγηση ζωγράφων, θα μπορούν να δημιουργήσουν και να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες και στολίδια.
Την ευθύνη για τη διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων έχει η Πόπη Βερμούδεζ Χαβιάρα και την ευθύνη για τα χορευτικά κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων έχει ο Πάνος Λεβεντογιάννης.

Πηγή: skai.gr