Για τους απανταχού λάτρεις του χιονιού αλλά και για όσους επιθυμούν μια χειμωνιάτικη απόδραση στα χιονισμένα βουνά των Άλπεων με πολλές δόσεις περιπέτειας ο δρόμος περνάει από την περίφημη γέφυρα Titlis Cliff Walk, στο Engelberg της Ελβετίας!

Η ψηλότερη κρεμαστή γέφυρα της Ευρώπης βρίσκεται 3.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε ύψος που κόβει την ανάσα και ανεβάζει την αδρεναλίνη στο κόκκινο.

Χρειάστηκαν περίπου πέντε μήνες για να κατασκευαστεί, αποτελώντας την πιο τρομακτική γέφυρα στον κόσμο, το πέρασμα της οποίας αποτελεί σίγουρα μια… επικίνδυνη και τολμηρή αποστολή.

Η θέα είναι το λιγότερο εκπληκτική, ενώ οι επισκέπτες πρέπει να παρακαλάνε να μην τους βρει στη διαδρομή κάποια χιονοθύελλα, καθώς στην περίπτωση αυτή τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

Οι κατασκευαστικές εργασίες ήταν μια πρόκληση για τους μηχανικούς, καθώς η εργασία τους καθοριζόταν κάθε φορά από τις καιρικές συνθήκες.

«Μια πραγματική περιπέτεια περιμένει τον καθένα που αποφασίζει να τη διασχίσει, ενώ το μότο που επικρατεί ανάμεσά τους δεν είναι άλλο από το… προσοχή, μην κοιτάξεις κάτω!», λένε οι μηχανικοί.

titlis1

 

titlis2

titlis3titlis4

titlis5

titlis6

 

Πηγή: perierga.gr