Σε υπόθεση παράνομης εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων εμπλέκεται η Deutsche Bank καθώς τέσσερις από τους πέντε εργαζόμενους της τράπεζας που συενλήφθησαν τέθηκαν υπό κράτηση.

bank_deutsche_bankΟι εργαζόμενοι συνελήφθησαν στη διάρκεια έρευνας της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην Φρανκφούρτη.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει σαφές αν στις έρευνες, στις οποίες πήραν μέρος 500 εφοριακοί, αστυνομικοί και εισαγγελείς, προέκυψαν νέα στοιχεία για την υπόθεση, δήλωσε ο εισαγγελέας Φρανκφούρτης Γκίντερ Βίτιχ, ενώ πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν μήνες.

Απέφυγε πάντως να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την έρευνα που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Η έρευνα της εισαγγελίας εστιάζεται στη φοροδιαφυγή που συνδέεται με τις εκπτώσεις φόρων και απάτη που αφορά την εμπορία αδειών για τις εκπομπές αερίων ρύπων.

Εξαιτίας της φορολογικής απάτης χρειάστηκε να αναθεωρηθεί η δήλωση εισοδημάτων της Deutsche Bank για το έτος 2009. Η ίδια η τράπεζα ανακοίνωσε ότι έχει διορθώσει οικειοθελώς τη δήλωση φόρου για το 2009, όμως πρόσθεσε ότι οι Αρχές διαφωνούν για το αν αυτό έγινε εγκαίρως.

Όπως είχε ανακοινώσει η εισαγγελία, διεξάγει έρευνα σε βάρος 25 στελεχών της τράπεζας τα οποία είναι ύποπτα για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και παρακώλυση της δικαιοσύνης, ενώ ερεύνησε τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας, καθώς και υποκαταστήματά της στο Βερολίνο και το Ντίσελντορφ.

Πηγή: energypress.gr