Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα τα σχολεία στη Φλώρινα, λόγω της χιονόπτωσης και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών (-5 βαθμοί Κελσίου). Πάντως το πρωί η χιονόπτωση είχε σταματήσει. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Αμύνταιο και την Πρέσπα.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο Εθνικό Δίκτυο Φλώρινας – Καστοριάς μέσω Βίγλας από το 10ο έως το 25ο χιλιόμετρο και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας- Καστοριάς μέσω Βιτσίου.

Κλειστή αυτή την ώρα η περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης. Οι αρχές έκλεισαν και οι τρεις λωρίδα προς τα δυτικά μετά από τριπλή καραμπόλα λόγω παγετού, ενώ οχήματα του δήμου ρίχνουν αλάτι. Λόγω του προβλήματος, επικρατεί κυκλοφοριακό χάος στη Θεσσαλονίκη. Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων στη Μακεδονία.

Με δυσκολίες η κυκλοφορία των οχημάτων στην ορεινή Κορινθία, λόγω της χιονόπτωσης.

Απαραίτητη
είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 10ο χλμ έως το 17ο χλμ του δρόμου Γκούρας – Δερβενίου, από το 9ο χλμ έως το 14ο χλμ του δρόμου Γκούρας-Κιάτου και από το 12ο χλμ έως το 19ο χλμ του δρόμου Γκούρας – Λυκουριάς.

Το δελτίο καιρού

Αίθριος θα είναι σήμερα Δευτέρα ο καιρός στην Αττική σύμφωνα με την ΕΜΥ. Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς. Παρόμοιος καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία από μείον 1 έως 5 βαθμούς.

Βροχές και κατά τόπους καταιγίδες θα σημειωθούν σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Αιγαίο και νότιο Ιόνιο, και το πρωί στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και την Πελοπόννησο.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βορειοανατολικά ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση.

Πηγή: skai.gr