Τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που προωθεί η κυβέρνηση ανακοίνωσαν με επιστολή τους στο Χρηματιστήριο η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και η Eurobank.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα, το Διοικητικό Συμβούλιό της «κατά τη σημερινή (7/12/2012) συνεδρίασή του, απεφάσισε, ομόφωνα, τη συμμετοχή της Τράπεζας στη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων, που ενεργείται από τον Ο.Δ.Δ.Η.Χ., για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής, στηρίχθηκε σε οικονομικο-τεχνικά δεδομένα, σε γνωμοδοτήσεις ανεξάρτητων οικονομικών και νομικών συμβούλων και αποτυπώνει τη συνέχιση της στήριξης στην εθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση».

Από την πλευρά της η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι, «στην από 7.12.2012 συνεδρίαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο ομοφώνως αποφάσισε τη συμμετοχή της Τραπέζης σε πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, κατόπιν της από 3.12.2012 προσκλήσεως υπό του τελευταίου».

Στο ίδιο μήκος κύματος, «η Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. ανακοινώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της 7.12.2012, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της Τράπεζας στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους της Ελληνικής Κυβέρνησης που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στις 3.12.2012».

Πηγή: energypress.gr