Κοντά στις δύο ώρες απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας υπόθεση σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου Βέροιας για την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας του πρώην Δημάρχου Απ. Παύλου Λευτέρη Βαλαβάνη, έπειτα από τον καταλογισμό χρημάτων που του επιβλήθηκε, με την κατηγορία αμέλειας στην τέλεση των καθηκόντων του, κατά τη δημαρχιακή του θητεία και, κατά το γράμμα του νόμου, ο Δήμος προχωρά στην αναγκαστική είσπραξη του βεβαιωθέντος ποσού, βγάζοντας στο… σφυρί το σπίτι του.   

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας (5/11/2012) ο πρώην Δήμαρχος Απ. Παύλου Λευτέρης Βαλαβάνης έκανε μακροσκελή τοποθέτηση επί του θέματος, ζητώντας να ανασταλεί κάθε ενέργεια πλειστηριασμού της οικίας του, μέχρι το θέμα να τελεσιδικήσει στο Ελεγκτικό Συμβούλιο.
Στο λογικό αυτό αίτημα (να μην γίνει καμία ενέργεια τουλάχιστον μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση), προέκυψε ωστόσο ένα σοβαρό πρόβλημα: Ο κ. Βαλαβάνης δεν προχώρησε σε αίτηση αναστολής της κατάσχεσης, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του, καθώς – κατά δήλωσή του – η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου του υποσχέθηκε προφορικά πως καμία ενέργεια δεν θα γίνει εις βάρος του, εάν πρώτα δεν τελειώσει ο δικαστικός του αγώνας.
Ωστόσο, ο αρμόδιος της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, κοιτώντας το νόμιμο και θέλοντας να πράξει ότι εκ του κώδικα προβλέπεται, προχώρησε την διαδικασία της κατάσχεσης.
Έτσι, όσο και αν επικαλέστηκε την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό των πρώην συναδέλφων του, ο Λευτέρης Βαλαβάνης δεν κατάφερε παρά να πάρει μία γνωμοδότηση – ευχή του Σώματος προς τον ταμία του Δήμου, για την εξάντληση όλων των νόμιμων χρονικών ορίων, πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.
ΣΧΟΛΙΟ: Οι εξολογιστικές συναλλαγές (χωρίς επίσημα – γραπτά στοιχεία) στον πρώην δήμο Απ. Παύλο άφησαν σοβαρά εκτεθειμένο και υπόλογο τον πρώην Δήμαρχο, τον ταμία και άλλα στελέχη του πρώην Δήμου. 
Πως πάλι, εξαιτίας των “μη γραπτών” υποσχέσεων την… πάτησε ο κ. Βαλαβάνης και πίστεψε στα λόγια της Δημάρχου Βέροιας (όπως ο ίδιος λέει), χάνοντας έτσι την ευκαιρία να κάνει αίτηση για την αναστολή κάθε διαδικασίας κατάσχεσης περιουσιακών του στοιχείων;
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα