Στα πλαίσια των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας με θέματα «Στοματική υγεία» και «Διατροφή», την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη δύο οδοντιάτρων που ενημέρωσε τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Α’ τάξης Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας σχετικά με τη στοματική υγιεινή και φροντίδα.

Οι οδοντίατροι μίλησαν στα παιδιά για τη σημασία της στοματικής υγιεινής και παρουσίασαν πλήθος φωτογραφικού υλικού με θέματα όπως η καθαριότητα και οι ασθένειες των δοντιών. Με μεγάλη επιτυχία μετέφεραν το μήνυμα της σωστής φροντίδας και της αγάπης των δοντιών. Έδειξαν στους μαθητές πώς και πότε πλένουμε τα δόντια και έλυσαν τις «μικρές» τους απορίες.

Στο τέλος, χάρισαν στους μαθητές μας ένα δώρο έκπληξη, το οποίο περιείχε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο, παιδική οδοντόβουρτσα και παιδική οδοντόκρεμα. Στόχος της εκδήλωσης αυτής ήταν τα παιδιά να υιοθετήσουν τις «χρυσές» συμβουλές για την υγιεινή των δοντιών και να ενημερωθούν για τις «αρρώστιες» των δοντιών.

Το Ιδιωτικό σχολείο Βέροιας και Εμείς οι Εκπαιδευτικοί ευχαριστούμε θερμά τον οδοντιατρικό σύλλογο Ημαθίας και τους οδοντιάτρους, οι οποίοι ήρθαν στο σχολείο μας και εθελοντικά μας ενημέρωσαν και ευαισθητοποίησαν τα παιδιά μας, σχετικά με τη σημασία της στοματικής υγείας και την άρρηκτη σχέση της με τη γενική υγεία.

Γεωργία M. Ποτουρίδου
Εκπαιδευτικός – Νηπιαγωγός
Πτυχιούχος Τ.Ε.Π.Α.Ε. του Α.Π.Θ