Μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να πραγματοποιήσει δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, σύμφωνα με εταιρεία που ειδικεύεται σε δορυφόρους, η οποία ανέλυσε δορυφορικές φωτογραφίες.

Όπως αναφέρει ο Guardian, οι εικόνες δημοσιεύτηκαν σε ιαπωνική εφημερίδα λίγες ημέρες αφότου οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ανίχνευσαν ύποπτες κινήσεις στο βόρειο τμήμα της κορεάτικης χερσονήσου.

Η “Digital Globe”, η οποία παρέχει δορυφορικές φωτογραφίες τις ΗΠΑ και κυβερνήσεις άλλων κρατών, δημοσίευσε χθες μία νέα φωτογραφία, που δείχνει μεγάλη κινητικότητα σε σταθμό εκτόξευσης του κράτους. Στην εικόνα υπήρχε αυξημένος αριθμός φορτηγών και ανθρώπων κάτι που σημαίνει ότι η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζεται να δοκιμάσει εκ νέου τους πυραύλους της, ύστερα από τις αποτυχημένες προσπάθειες της 13ης Απριλίου. Εκπρόσωπος του Πενταγώνου αρνήθηκε να σχολιάσει τις εν λόγω φωτογραφίες, αλλά τόνισε ότι η Β. Κορέα πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς που έχει θέσει το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Πηγή: zougla.gr