Υπάρχει η πολιτική βούληση για την επίτευξη συμφωνίας σήμερα, δήλωσε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ

Την πεποίθηση, ότι οι χώρες της Ευρωζώνης διαθέτουν την πολιτική βούληση να καταλήξουν σήμερα σε συμφωνία, τόσο για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, όσο και για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εξέφρασε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, εισερχόμενη στο Eurogroup.

Η κ. Φέκτερ τόνισε ότι η Ελλάδα έκανε τεράστιες προσπάθειες και εκπλήρωσε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, ενώ αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ επισήμανε ότι συνεχίζονται, διευκρινίζοντας ότι μένει να αποσαφηνιστεί το διαπραγματευτικό πλαίσιο στο οποίο συμφώνησαν οι 17 υπουργοί Οικονομικών το περασμένο Σάββατο.«Αν γίνει αυτό ελπίζω να καταλήξουμε σε συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Φέκτερ.

Σύμφωνα με την ίδια ο χρονικός ορίζοντας που εξετάζεται να δοθεί στην Ελλάδα για να σταθεί στα πόδια της φτάνει ως το 2020 ή ως το 2022, ενώ σχολιάζοντας το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του ελληνικού χρέους, είπε ότι προς το παρόν δεν αποτελεί επιλογή και πρόσθεσε ότι εξετάζεται ένας συνδυασμός μέτρων, όπως η μείωση των επιτοκίων των δανείων και η αποποίηση μέρους των κερδών της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα.

Τέλος, η κ. Μαρία Φέκτερ δήλωσε, ότι το «κούρεμα» του διακρατικού χρέους της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτό από τις χώρες της ευρωζώνης, αλλά ούτε και από τους φορολογούμενούς τους.

Πηγή: skai.gr