Περιθώρια περαιτέρω αποκλιμάκωσης των πριμ κινδύνου των ελληνικών κρατικών ομολογιακών τίτλων εκτιμά η Goldman Sachs καθώς ο κίνδυνος απρόσμενων γεγονότων υποχωρεί και οι προσδοκίες για ανάκαμψη στην Ελλάδα ενισχύονται.

Σύμφωνα με την GS οι τιμές των ελληνικών ομολόγων διακινούνται σε αδικαιολόγητα χαμηλά επίπεδα, γεγονός που καταδεικνύουν και οι ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις ύψους 13-16%.

Στην πράξη πάντως, σημειώνει η τράπεζα, η ανάκαμψη των ελληνικών ομολόγων θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές αποφάσεις στις οποίες θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μεταξύ των Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Επικαλούμενοι τα τελευταία στοιχεία και δημοσιεύματα, οι αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν ότι το πρόγραμμα επαναγοράς θα είναι εθελοντικό, με το εύρος τιμής να διαμορφώνεται στο 33%.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι οι υπουργοί της Οικονομικών της ζώνης του ευρώ εξετάζουν τη μείωση των επιτοκίων, την επιμήκυνση της λήξης των δανείων και την επαναγορά χρέους 10 δισ. ευρώ από την Αθήνα.

Πηγή: skai.gr