Μπορεί να άργησε να έρθει φέτος το Φθινόπωρο… αλλά επιτέλους ήρθε!!! Αυτές τις μέρες, σε όλη την Ελλάδα έχουμε τα πρωτοβρόχια.

Ήρθε η ώρα που τα φύλλα των δένδρων άρχισαν να πέφτουν στις αυλές και στους δρόμους. Οι μέρες μίκρυναν και οι νύχτες μεγάλωσαν και έγιναν πιο κρύες. Τα όμορφα χρώματα του Φθινοπώρου στόλισαν τη φύση με μοναδικό τρόπο.

Έτσι και οι μικροί μαθητές της Α΄ τάξης Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας μαζί με τη δασκάλα τους Ποτουρίδου Γεωργία, δεν έχασαν την ευκαιρία. Τα παιδιά σε έναν μεγάλο περίπατο στα χωράφια γύρω από το σχολείο τους, έπαιξαν και μάζεψαν τα πεσμένα ξερά φύλλα με τα διάφορα χρώματα και απόλαυσαν την κιτρινοκόκκινη και συννεφιασμένη εικόνα της φύσης. Ξετρελάθηκαν με τα χρώματα, αλλά και με τον χαρακτηριστικό ήχο των φύλλων που άκουγαν κάθε φορά που τα πατούσαν. Το ιδιαίτερο αυτό τοπίο έδωσε πολλές ιδέες στα παιδιά. Έτσι, όταν γυρίσαμε στην τάξη μας, ξετύλιξαν το ταλέντο τους στα εικαστικά και δημιούργησαν όμορφα χειροτεχνήματα, μικρά έργα τέχνης.

Καλό φθινόπωρο σε όλους μας!

Γεωργία M. Ποτουρίδου
Εκπαιδευτικός – Νηπιαγωγός
Πτυχιούχος Τ.Ε.Π.Α.Ε. του Α.Π.Θ