Την πεποίθηση ότι «τώρα είναι η ώρα των οριστικών και αξιόπιστων αποφάσεων» για την Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στον απόηχο της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως το πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα μας δεν είναι ελληνικό αλλά «καθαρά Ευρωπαϊκό», τονίζοντας πως «ούτε η Ελλάδα, ούτε η ευρωζώνη αντέχουν καθυστερήσεις ή ασάφειες».

Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ έστρεψε τα βέλη του σε όσους «κατ’ επάγγελμα» και επί καιρό επένδυαν «για κομματικά ή επιχειρηματικά» συμφέροντα στο «θάνατο της χώρας», προειδοποιώντας δηκτικά πως «θα διαψευσθούν οικτρά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συναντήσεις των κυβερνητικών εταίρων αποφασίστηκε να συσταθεί μια επιτροπή από εκπροσώπους των τριών κομμάτων, προκειμένου να υπάρχει καλύτερος συντονισμός του κυβερνητικού έργου.

Παράλληλα συζητήθηκαν τα θέματα της ανακεφαλαιοποίησης, των αναπήρων, των οδικών αξόνων ενώ δεν έγινε καμία συζήτηση για το θέμα του ανασχηματισμού.

Πηγή: skai.gr